Естонія розірве договір з РФ щодо збереження культурних цінностей

Четвер, 29 червня 2023, 11:13

Естонія розірве укладений у 1998 році договір про співпрацю з Російською Федерацією в питанні збереження культурних цінностей.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє естонський телерадіомовник ERR.

Дію договору буде припинено розпорядженням уряду Естонії, йдеться в порядку денному засідання кабінету міністрів на 29 червня.

Реклама:

Договір про співпрацю між урядами двох країн щодо збереження культурних цінностей підписали 4 грудня 1998 року. Естонія бажає розірвати угоду у зв'язку з агресією Росії проти України.

Крім того, як йдеться в порядку денному засідання уряду, Естонія приєдналася до двох конвенцій ЮНЕСКО, які лежать в основі естонсько-російської угоди, тому немає реальної необхідності регулювати ті самі сфери додатковим договором.

Йдеться про конвенції ЮНЕСКО "Про заходи, спрямовані на заборону і запобігання незаконному ввезенню, вивезенню та передаванню права власності на культурні цінності" та "Про охорону всесвітньої культурної та природної спадщини".

РЕКЛАМА:

Договір між країнами автоматично продовжувався кожні п'ять років, якщо сторони не оголошували про своє бажання його розірвати. 

Нагадаємо, нещодавно Міністерство закордонних справ Естонії оголосило про допомогу Україні у 2023 році на майже 1 млн євро.

Раніше Уряд Естонії схвалив принципи використання заморожених активів Росії для підтримки України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: