У колонії Білорусі помер блогер, засуджений за смайлик на карикатуру на Лукашенка

Неділя, 7 травня 2023, 21:57
У колонії Білорусі помер блогер, засуджений за смайлик на карикатуру на Лукашенка
Микола Климович, фото: Весна

У колонії Вітебська помер політв'язень, блогер Микола Климович, якого засудили до року ув’язнення за "смайлик" у соцмережах на карикатуру на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Джерело: білоруський правозахисний центр "Весна"

Деталі: Як повідомляють правозахисники, 61-річний Климович помер у Вітебській колонії №3.

Реклама:

28 лютого в суді Пінського району та міста Пінська його засудили до року колонії за реакцію на карикатуру на Лукашенка в "Однокласниках", незважаючи на те, що Климович мав інвалідність серця ІІ групи, переніс інсульт і складну операцію на серці.

Суд звинуватив Климовича в образі Лукашенка за ст. 368 Кримінального кодексу в сатиричному зображенні, яке він начебто опублікував у соцмережі. В "Одноклассниках" блогер поставив реакцію "смішно", тому карикатуру розмістили в стрічці його сторінки. За словами Климовича, він не мав наміру поширювати ці карикатури, а просто посміявся з них.

Чоловіка затримали в залі суду, оскільки до винесення вироку він був на волі. Перед вироком блогер заявив, що може померти за ґратами.

РЕКЛАМА:

21 квітня Брестський обласний суд залишив вирок без змін. Незабаром Миколу етапували до Вітебської колонії №3 – його возили по всій Білорусі. У колонії він пробув близько двох тижнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: