Український експорт: вікно відкривається?

Прем’єр Латвії: Якщо Україна після війни не буде в НАТО, в Європі не буде реального миру

Середа, 24 травня 2023, 23:44
Прем’єр Латвії: Якщо Україна після війни не буде в НАТО, в Європі не буде реального миру
Фото ілюстративне з сайту pixabay.com

Прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш вважає обов’язковим прийняття України до Північноатлантичного Альянсу по завершенні війни, оскільки інакше не вдасться гарантувати мир і безпеку на континенті.

Про це Каріньш заявив на пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі в середу, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Латвійський прем’єр підкреслив необхідність подальшої військової допомоги Україні "стільки, скільки буде необхідно, поки вона зрештою не переможе у своїй війні проти цілком невиправданої агресії, яку Росія здійснює проти суверенної країни".

Реклама:

"Зрештою, видається цілком очевидним, що наприкінці війни, аби мир і безпека в Європі були реальністю, Україна повинна бути державою-членом НАТО", – зазначив він.

"Адже якщо Україна виграє війну, звільнить території від російських окупантів і не буде членом НАТО, переозброєння Росії, її перегрупування та можливе повторення всього цього (війни – ред.) – це лише питання часу", – вважає Каріньш.

Нагадаємо, за підсумками саміту України й північноєвропейських держав президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна стати наступним членом НАТО після того, як до Альянсу приєднається Швеція.

РЕКЛАМА:

Водночас він визнав, що Україна не зможе вступити до Альянсу під час війни.

Читайте також: "Немає підстав для позитиву щодо Росії, це – загроза на покоління". Інтерв'ю прем'єра Латвії.

Столтенберг: Поки триває війна, членство України в НАТО "не на порядку денному"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: