Зеленський вірить у перемогу України до виборів у США 2024 року

Четвер, 11 травня 2023, 11:18

Президент Володимир Зеленський прокоментував можливу втрату військової підтримки України Сполученими Штатами після президентських виборів 2024 року в Америці, заявивши, що до того часу Україна може виграти війну.

Як пише "Європейська правда", про це він розповів у інтерв'ю суспільним мовникам, які є членами Eurovision News, зокрема BBC.

Зеленський відкинув побоювання щодо втрати підтримки США, якщо президент Джо Байден, який пообіцяв підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, не буде переобраний у 2024 році.

Реклама:

За словами Зеленського, Україна, як і раніше, має двопартійну підтримку в Конгресі США. До того ж президент вважає, що Україна здатна виграти війну до президентських виборів у США, які відбудуться 5 листопада наступного року.

"Хто знає, де ми будемо (коли відбудуться вибори. – Ред.). Я вірю, що до того часу ми переможемо", – сказав глава держави.

Президент висловив упевненість, що українські військові зможуть просунутися вперед під час очікуваного контрнаступу. Він попередив про ризики "замороженого конфлікту", на який, за словами Зеленського, розраховує Росія.

РЕКЛАМА:

Нагадаємо, експрезидент США Дональд Трамп, який є вірогідним конкурентом Байдена на виборах, вважає, що Сполучені Штати надають занадто багато військової допомоги Україні.

Трамп також не зміг сказати, хто, на його думку, повинен перемогти у війні Росії проти України, натомість заявив, що хоче, аби "всі перестали вмирати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: