Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Молдова поки що не заборонятиме імпорт агропродукції з України: "Це нічого б не вирішило"

Середа, 10 травня 2023, 22:05

Міністр сільського господарства Молдови Владімір Боля в середу заявив, що уряд поки не приєднуватиметься до заборони на імпорт деяких зернових та олійних культур із України.

Про це він сказав в етері телеканалу TVR Moldova, передає "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

За словами міністра сільського господарства Молдови, запровадження обмежень на імпорт з України "нічого б не вирішило".

Реклама:

"Це не призвело б ні до підвищення відпускних цін для молдавських фермерів, ні до зниження собівартості. Це рішення дало б нульові результати. Навпаки, Україна запровадила б обмеження на ввезення молдавської продукції, і тоді багато чого було б втрачено", – зазначив він.

Боля вказав, що обсяги імпорту сільськогосподарської продукції з України незначні – загалом було імпортовано близько 177 тонн пшениці та чотири тисячі тонн насіння соняшнику, тоді як елеватори в Молдові дають змогу зберігати близько трьох мільйонів тонн продукції.

Водночас міністр повідомив про додаткові субсидії в розмірі 100 мільйонів леїв, які може виділити уряд Молдови для підтримки молдавських сільгоспвиробників.

РЕКЛАМА:

Минулого тижня молдовське Міністерство сільського господарства повідомило про плани приєднатися до рішення ЄС щодо введення тимчасової заборони імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику походженням з України, водночас дозволивши їхній транзит.

У відповідь в українському уряді почали готувати постанову про заборону молдовського імпорту.

Детальніше про це читайте тут: Перемога погрозами: навіщо Київ "запланував" торгову війну з Молдовою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: