Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Молдова приєднається до створення спецтрибуналу над РФ – Кулеба

Четвер, 27 квітня 2023, 23:38
Молдова приєднається до створення спецтрибуналу над РФ – Кулеба
Дмитро Кулеба і Ніку Попеску в Кишиневі, фото з Twitter Кулеби

Влада Молдови ухвалила рішення приєднатися до групи зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба після зустрічі у Кишиневі з молдовським колегою Ніку Попеску, пише "Європейська правда".

"Він поінформував мене про рішення Молдови приєднатися до Ключової групи зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Тепер це 35 держав", – написав Кулеба в Twitter.

Реклама:

Глава МЗС додав, що на зустрічі також обговорили кроки, необхідні для початку переговорів про вступ до ЄС у 2023 році.

Раніше у четвер Кулеба зустрівся з президенткою Молдови Майєю Санду.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас наполягає на створенні спеціального трибуналу, а не "гібридного трибуналу", для притягнення до відповідальності президента РФ Владіміра Путіна та інших російських лідерів за злочин агресії.

РЕКЛАМА:

Як відомо, "гібридний трибунал" міг би поєднати національну юрисдикцію України та процес на основі міжнародного права з суддями з різних країн.

Київ не підтримує "гібридний трибунал" для Путіна, який просуває Захід.

В інтерв’ю "Європейській правді" Антон Кориневич, посол з особливих доручень у МЗС, розповів, що рішення про те, як саме буде виглядати трибунал щодо російського злочину агресії, ще не прийняте.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування