На Заході кажуть, що Росія регресує в питанні техніки для війни в Україні – CNN

Вівторок, 18 квітня 2023, 17:56

Через велику кількість знищеної техніки за час повномасштабного вторгнення в Україну Росія починає розконсервовувати обладнання часів Другої світової війни, так само їй не вистачає людського ресурсу.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN, про це на брифінгу у вівторок заявили західні посадовці на умовах анонімності.

За словами посадовців, "значного збільшення кількості техніки" з боку Росії на полі бою в Україні не спостерігається: "Якщо вже на те пішло, то вони (росіяни. – Ред.) використовують техніку старого покоління".

Реклама:

"Вони почали з Т-80 і Т-90, перейшли до Т-72, і ми бачили, як після ремонту зняли перші Т-55 (був прийнятий на озброєння у 1948 році. – Ред.), аби залучити до бойових дій. І така ж ситуація з артилерією", – сказали співрозмовники журналістів.

"У плані техніки вони регресують", – додали вони.

Посадовці Заходу також зауважили, що Росія попри здатність мобілізувати велику кількість особового складу все ще не може забезпечити його належною підготовкою.

РЕКЛАМА:

"Ми бачили два відносно невеликі навчальні цикли, що відбулись у Білорусі, але зі 150 тисяч людей, які, за їхніми (РФ. – Ред.) заявами, були мобілізовані, ймовірно, близько 15 тисяч пройшли хоча б якусь підготовку на рівні роти", – сказали вони, додавши, що в порівнянні зі станом на момент повномасштабного вторгнення в Україну російські сили "деградували".

Зазначимо, що міністр оборони США Ллойд Остін ще в березні зауважував, що через завдані українськими силами втрати Росія змушена розконсервовувати танки Т-54 і Т-55.

Водночас у військовій розвідці Литви заявили, що у Росії зараз є ресурси на продовження інтенсивної війни протягом двох років. Хоча про якість ресурсів не йдеться, але й стара техніка завдає великої шкоди. 

Напередодні міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що запроваджені Вашингтоном санкції позбавляють Росію обладнання для ведення війни проти України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: