Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Резніков розповів послам ЄС, чого не вистачає для ефективного контрнаступу

П'ятниця, 31 березня 2023, 12:40
Резніков розповів послам ЄС, чого не вистачає для ефективного контрнаступу
Олексій Резніков на зустрічі з делегацією ЄС, фото Міноборони

Міністр оборони Олексій Резніков під час зустрічі з делегацією комітету Євросоюзу з питань політики та безпеки заявив, що Україні для контрнаступу проти російських загарбників необхідні важка техніка та підготовка резервів.

Джерело: Міністерство оборони України

Деталі: Олексій Резніков 30 березня провів зустріч із делегацією комітету Європейського Союзу з питань політики та безпеки на чолі із головою комітету Дельфіною Пронк.

Реклама:

Міністр оборони поінформував європейських партнерів про поточний стан ситуації на передовій, зокрема на північному, східному та південному напрямках. 

Окрему увагу акцентовано на наданні Євросоюзом допомоги Силам оборони України і професійній підготовці українських військовослужбовців за кордоном.

Пряма мова Резнікова: "Щиро вдячний вашим країнам за системну підтримку і здійснену роботу. Завдяки постачанню західного озброєння ЗСУ мають успіхи на полі бою. 

РЕКЛАМА:

Проте ми готуємось до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні, насамперед, важка техніка та підготовлені резерви. 

Ми зацікавлені у проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдата до колективних навчань підрозділів бригадного рівня. 

Я особисто переконався, що українські захисники і захисниці мають високий бойовий дух. З впевненістю кажу, що наші хлопці й дівчата готові продовжувати боротьбу за Україну".

 

Деталі: Резніков також зазначив, що питанню постачання зброї та її обліку приділяється дуже прискіплива увага в Міноборони та ЗСУ. 

 

Він ознайомив іноземних гостей із запровадженою в Міністерстві оборони логістичною програмою LOGFAS, якою користуються всі члени НАТО, і яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги. 

 
Олексій Резніков і Дельфіна Пронк
mil.gov.ua

Міністр оборони також висловив сподівання, що Вільнюський саміт НАТО засвідчить, що Україна є не лише надійним партнером Альянсу, а й країною, яка добре вивчила російського агресора і вміє воювати проти нього.

Посли всіх 27 країн-членів ЄС уперше за 400 днів повномасштабної війни відвідали Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: