Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Пригожин заявив, що Росія не воює з НАТО в Україні – ISW

П'ятниця, 24 березня 2023, 04:14
Пригожин заявив, що Росія не воює з НАТО в Україні – ISW
ПРИГОЖИН, ФОТО ТАСС

У звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заперечив заявам Кремля про те, що Росія воює з НАТО в Україні.

Джерело: ISW

Деталі: У звіті інститут зазначають, що фінансист групи "Вагнер" Євген Пригожин пом'якшив свою риторику щодо Міністерства оборони Росії, ймовірно, через побоювання повністю втратити свої сили найманців у Бахмуті.

Реклама:

Окрім того, він заперечив заявам Кремля про те, що Росія воює з НАТО в Україні, і поставив під сумнів, чи дійсно в Україні є нацисти, як постійно стверджує Кремль.

Пригожин заявив, що Росія воює "виключно з українцями", які оснащені обладнанням, наданим НАТО, і деякими "русофобськими" найманцями, які добровільно підтримують Україну, але не з самим НАТО.

Експерти зазначають, що представник української розвідки Вадим Скібіцький підтвердив попередні оцінки ISW про те, що російські війська не здатні проводити широкомасштабні одночасні наступальні кампанії на кількох напрямках.

РЕКЛАМА:

Також експерти вказують на те, що Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що "Росатом", можливо, працює над відновленням трьох ліній електропередач на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), що збільшить російський контроль над ЗАЕС.

Ключові висновки ISW за 23 березня:

  • Пригожин пом'якшив свою риторику щодо Міністерства оборони Росії, ймовірно, через страх повністю втратити свої сили найманців у Бахмуті.
  • Також він заперечив заяви Кремля про те, що Росія воює з НАТО в Україні, і поставив під сумнів, чи дійсно в Україні є нацисти, як це постійно стверджує Кремль.
  • Агентство Bloomberg повідомило, що Пригожин готується згорнути операції "Вагнера" в Україні після того, як російському військове керівництво скоротило поставки особового складу і боєприпасів.
  • Українські офіційні особи підтвердили попередні оцінки ISW, що російські війська не здатні проводити широкомасштабні одночасні наступальні кампанії на кількох напрямках.
  • Загарбники, можливо, змінюють тактику ракетних ударів, зосереджуючись на українських військових об'єктах, оскільки загальна кількість їхніх ракетних ударів зменшується, що свідчить про виснаження російських запасів високоточних ракет.
  • Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін у зверненні до Державної Думи окреслив різні заходи для підтримки російських військовослужбовців, російської оборонно-промислової бази (ОПБ) та незалежності Росії від Заходу.
  • МАГАТЕ повідомило, що "Росатом", можливо, працює над відновленням трьох ліній електропередач на ЗАЕС, що посилить російський контроль над електростанцією.
  • Російські війська провели обмежені наземні атаки на північний схід від Куп'янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна.
  • Також вони продовжують атакувати місто Бахмут та околиці і навколо Авдіївки.
  • Українські війська продовжують здійснювати рейди над Дніпром у Херсонській області.
  • Кремль продовжує примушувати російських резервістів, призовників та інших військовослужбовців до служби за контрактом.
  • Мішустін заявив, що Росія продовжує зусилля з інтеграції нещодавно окупованої України в російські інституції та інфраструктуру.
  • Російські війська в Білорусі нещодавно були передислоковані назад до Росії напередодні весняного призову в РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:08
Прем’єр Грузії не відмовився використовувати війну в Україні у передвиборчій агітації
21:49
Зеленський у США: План перемоги представлений, усе ключове для України – на столі у партнерів
21:41
Чого чекати учням і вчителям на тлі останніх нововведень МОН? Інтерв'ю із заступником міністра
21:26
Російська армія завдала авіаударів по Харкову та Купʼянщині: постраждали дві людини
21:15
Трамп після зустрічі з Зеленським лякає Третьою світовою в разі перемоги Гарріс
21:09
Посуха в Росії загрожує зерновому врожаю країни у 2025 році – Reuters
21:01
ОП: Зеленський розповів Трампу про План перемоги та ситуацію на Курщині
21:01
"Тризуб" переміг "Кепіталз" у чвертьфіналі Кубку України
20:48
Сутичка між посадовцем НБУ та військовим: Нацбанк проведе власну перевірку і ухвалить рішення
20:43
У Харківській області потребує розмінування майже 7000 км ліній електропередач
Усі новини...
Реклама: