Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Росія, ймовірно, вичерпала запаси іранських дронів - британська розвідка

Субота, 25 лютого 2023, 08:43
Росія, ймовірно, вичерпала запаси іранських дронів - британська розвідка
ІРАНСЬКІ ДРОНИ SHAHED 136, ФОТО MIL.IN.UA

Міністерство оборони Великої Британії вважає, що Росія, ймовірно, вичерпала запаси іранських беспілотників, оскільки їхні запуски практично припинились.

Про це йдеться у в оновленому звіті розвідки, пише "Європейська правда".

Приблизно з 15 лютого 2023 року не надходило жодних повідомлень про використання іранських безпілотних літальних апаратів на території України.

Реклама:

До цього українські збройні сили повідомляли про збиття щонайменше 24 БПЛА Shahed-136 в період з кінця січня до початку лютого; десятки БПЛА були знищені в перші кілька днів року.

"Відсутність розгортання БПЛА, ймовірно, вказує на те, що Росія вичерпала свій поточний запас. Росія, швидше за все, намагатиметься поповнити запаси", - йдеться у повідомленні.

Хоча ця зброя не має хорошого досвіду знищення намічених цілей, Росія, ймовірно, розглядає її як корисну приманку, яка може відволікти українську протиповітряну оборону від більш ефективних російських крилатих ракет.

РЕКЛАМА:

Раніше ЗМІ повідомляли, що російські військові та китайський виробник безпілотників ведуть переговори про масове виробництво безпілотників-камікадзе для РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: