Український експорт: вікно відкривається?

У Туреччині на зборах побилися українські та російські футболісти

Вівторок, 14 лютого 2023, 10:45
У Туреччині на зборах побилися українські та російські футболісти
Футболісти ФК "Минай", ілюстративне фото Facebook

В турецькому готелі "Royal Seginus" між гравцями українського футбольного клубу "Минай" з прем'єр-ліги та російського "Шинника", які приїхали на збори, відбулася бійка, конфлікт спричинило зауваження росіянину щодо некоректної поведінки по відношенню до персоналу.

Джерело: "Суспільне Спорт", футбольний журналіст Роман Бебех у twitter, "Baza", російські пропагандистські ЗМІ "ТАСС", "РИА "Новости", голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Facebook 

Пряма мова Бебеха: "Побутова ситуація призвела до конфлікту. Один з українських футболістів зробив зауваження росіянину, який некоректно поводив себе по відношенню до персоналу готелю. Росіянин був випивший і відверто хамив. Росіянин не став вибачатись і його просто прибив футболіст "Миная".

Реклама:

Потім оркостанець привів одноклубників розбиратись до представників Миная. І ця розмова знову ж призвела до бійки. Перемога Миная! Бійка відбувалась під музику "Допоможе ЗСУ!" Вранці в готелі на обличчя росіян видно сліди вчорашнього бою".

Деталі: Інформацію про сутичку "Суспільному Спорт" підтвердили у пресслужбі закарпатського футбольного клубу.

Натомість російські ЗМІ твердять, що сутичка могла виникнути через те, що українці начебто вимагали від начальника ярославського "Шинника" заспівати український гімн.

РЕКЛАМА:

Той запропонував українцям вийти на вулицю і "розібратися", проте в конфлікт втрутилися співробітники готелю, і його вдалося погасити.

Генеральний директор "Шинника" Сергій Кулаков поскаржився, що керівництво готелю поселило разом українців та росіян.

"У клубі (ФК "Шинник" – ред.) не знали, що українська команда проживатиме в готелі. Ми бронювали готель ще в листопаді, у нас була позиція, щоб у готелі не проживали українські футболісти, щоб уникнути конфліктів. На той момент нікого там не було. Чому в готелі з'явилася українська команда - питання до готелю", - сказав Кулаков.

Пізніше з'явилося відео начебто цієї бійки. Судячи з нього, гравець російського "Шинника" лежить на підлозі. Бійку намагаються розборонити.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита привітав футболістів "Минаю" з "перемогою".

За даними Бебеха, російські футболісти мають намір з'їхати з цього готелю. "Гравці "Шинника" терміново зняли екіпірування і збираються евакуйовуватись з готелю, поки Минай тренується! (Це не жарт!)", - написав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: