Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Боррель: одностороннє припинення вогню виглядає як спроба Росії виграти час

П'ятниця, 6 січня 2023, 18:54

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель назвав оголошення Владіміра Путіна про 36-годинне припинення вогню з нагоди православного Різдва "таким, що не заслуговує на довіру".

Про це він сказав під час візиту до Марокко, пише "Європейська правда" із посиланням на The Guardian.

"Кремлю повністю бракує довіри, і ця заява про одностороннє припинення вогню не заслуговує на довіру. Саме Росія розпочала цю нелегітимну агресію. Коли агресор говорить про припинення вогню, я думаю, що реакція, яка приходить до нас усіх - це скептицизм перед обличчям такого лицемірства", - сказав Боррель.

Реклама:

Він закликав до "конкретних дій на місцях", включаючи "повне припинення військових атак" та виведення Москвою військ і військової техніки з української території.

"За відсутності таких конкретних дій, одностороннє припинення вогню виглядає як спроба Росії виграти час для перегрупування своїх військ і спробувати відновити свою пошкоджену міжнародну репутацію", - додав Боррель.

Раніше міністр економіки та віцеканцлер Німеччини Роберт Габек заявив, що перемир'я, оголошене Росією на Різдво, не викликає довіри.

РЕКЛАМА:

Міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі вважає, що оголошена Путіним 36-годинна пауза між російськими атаками на території України не покращить перспективи миру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: