Український експорт: вікно відкривається?

Кулеба анонсував зустріч країн для просування ідеї спецтрибуналу щодо злочинів РФ

Понеділок, 23 січня 2023, 22:37

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував проведення наступного тижня зустрічі групи країн для просування ідеї про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України.

Про це Кулеба заявив в етері телемарафону в понеділок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Непублічно на дипломатичному треку відбувається багато подій, які наближають нас до створення трибуналу. Одна із них відбудеться вже наступного тижня. В одному місці збереться група країн, які дуже активно просуватимуть ідею створення спеціального трибуналу. Коли подія відбудеться, ми окремо розповімо про це", – сказав він.

Реклама:

Очільник української дипломатії наголосив, що у випадку зустрічі йдеться не про "символи", а про дієві та конкретні кроки.

"Чесно кажучи, у мене немає відповіді, в якому місяці цей трибунал буде створено, але обіцяю, що ми робитимемо все, що в наших силах, і навіть більше для притягнення РФ як держави, і чиновників до відповідальності", – запевнив він.

Нагадаємо, Європейський парламент 19 січня проголосував за незобов’язуючу резолюцію, яка закликає до створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії Росії проти України. 

РЕКЛАМА:

Євродепутати вважають, що трибунал повинен притягнути до відповідальності не лише президента РФ Владіміра Путіна, а й самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка і керівництво Білорусі.

Після цього Британія та Італія оголосили про приєднання до групи країн, які домагатимуться притягнення Росії до кримінальної відповідальності за незаконне вторгнення в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: