ЗСУ нарощують створення мобільних груп ППО на північних рубежах

П'ятниця, 20 січня 2023, 16:26

На північних напрямках оборони країни набирає обертів створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони, вони будуть знаходитись на ділянках звідки здійснюватиметься підліт БПЛА, крилатих ракет або авіації російських загарбників.

Джерело: пресслужба Командування об'єднаних сил ЗСУ

Пряма мова командувача ОС ЗСУ Сергія Наєва: "На першому етапі роботи створено 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків Ford F250 й Ford F350, які адаптовані до бойових умов. Вони захищатимуть небо як на підступах до Києва, так і повітряний простір над населеними пунктами півночі та північного заходу України".

Деталі: За його словами, завдання груп полягає у тому, щоб за потреби висунутись на визначене місце, відпрацювати заданий азимут підльоту повітряної цілі й так само швидко повернутися до місця дислокації.

Наєв нагадав, що мобільні підрозділи вже захищають підступи до об'єктів критичної інфраструктури на Волині, а також стратегічні об’єкти Сумщини.

Сьогодні групам передали чергову партію позашляховиків, які мають можливість швидко переміщуватись й вражати повітряні цілі – у тому числі безпілотники "Mohajer-6" та "Shahed 136".