Український експорт: вікно відкривається?

"Слуга народу" у Раді взяла собі в союзники нардепів із забороненої партії ОПЗЖ

Вівторок, 27 грудня 2022, 12:18
Слуга народу у Раді взяла собі в союзники нардепів із забороненої партії ОПЗЖ
ЮРІЙ БОЙКО З КОЛЕГАМИ У ВР. ФОТО З FACEBOOK ОПЗЖ

Президентська фракція "Слуга народу" для забезпечення ухвалення рішень у Верховній Раді системно співпрацює з нардепами колишньої ОПЗЖ.

Джерело: стаття "Української правди" Підсумки воєнного року: український спротив, переродження Зеленського, знищення олігархів

Деталі: Через війну і загрози ракетних ударів останні десять місяців народні депутати збираються у секретному форматі без анонсів, а про прийняті закони українців інформують виключно постфактум. 

Реклама:

Змінилося і ставлення Офісу президента до Верховної Ради. Раніше Зеленський хоча б робив видимість співпраці зі своєю фракцією: перед важливими голосуваннями приходив на засідання "Слуги народу", переконував у чомусь, відповідав на запитання та навіть навідувався на їхні стратегічні сесії у Трускавці

Зараз же президент майже не приділяє часу роботі парламенту. За всю повномасштабну війну він жодного разу не зустрічався зі "Слугами" окремо, йдеться в статті УП. 

Про роботу ВРУ Зеленський розмовляє лише з головою Ради Русланом Стефанчуком, першим віцеспікером Олександром Корнієнком чи головою фракції "СН" Давидом Арахамією

РЕКЛАМА:

Як відомо, через внутрішні чвари та прогули депутатів "Слузі" уже давно бракувало своїх 226 голосів, необхідних для прийняття будь-якого законопроєкту. Через це команда Зеленського співпрацювала з групами "За майбутнє" та "Довіра".

За даними УП, в час повномасштабної війни ситуація у "Слуги народу" ще більше погіршилась: зараз фракція забезпечує приблизно 180 голосів. Тому потреба союзників у час війни лише загострилася. І вони знайшлися.

Наразі найбільшою опорою "Слуги народу" в парламенті є колишні члени забороненої ОПЗЖ: група "Платформа за життя та мир", яка орієнтується на Юрія Бойка й Сергія Льовочкіна, та група "Відновлення України", якою з Монако керують Вадим Столар та Ігор Абрамович.

Причому, на відміну від досить коштовних голосів групи "За майбутнє", побажання колишніх ОПЗЖистів набагато "скромніші" – щоб їх не займали силовики, йдеться в матеріалі "Української правди". 

Як переказують джерела УП у парламенті, колишні "ОПЗЖники" навіть жартують, що "нічого так швидко не може зробити з людини єврооптиміста, як два-три кримінальні провадження". 

Пряма мова одного з топів у фракції "Слуга народу": "Щоб ви розуміли, Стамбульську конвенцію ми без Бойка і Шуфрича ніколи б в житті не прийняли. Вони реально дали нам критичні голоси". 

Детальніше про головні трансформації, які пережила українська політика за понад 300 днів повномасштабного російського вторгнення читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: