Український експорт: вікно відкривається?

Допомагає постачати воду військовим базам РФ в окупованому Криму: СБУ викрила посіпаку

Понеділок, 19 грудня 2022, 13:53
Допомагає постачати воду військовим базам РФ в окупованому Криму: СБУ викрила посіпаку
фото з сайту vgoru.org

Служба безпеки України встановила особу "посадовця" окупаційної адміністрації у захопленій частині Херсонщини, який допомагає ворогу відновити подачу прісної води до Криму.

Джерело: пресслужба СБУ, співрозмовник УП в правоохоронних органах

Деталі: Зловмисником є колишній керівник Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників, зазначають в СБУ.

Реклама:

За даними джерела УП, йдеться про Ігоря Андрієнка.

Після захоплення регіону чоловік добровільно пішов на співпрацю з агресором і погодився очолити створене окупантами "государственное унитарное предприятие водных ресурсов Херсонской области".

На цій "посаді" він виконує вказівки Кремля щодо налагодження безперебійного водопостачання військових баз РФ на території українського півострова.

РЕКЛАМА:

Для цього колаборант підписав "доручення" щодо незаконного приєднання до складу окупаційного органу підрозділів Північно-Кримського каналу.

Через цю гідротехнічну артерію він намагається забезпечити подачу дніпровської води до місць тимчасової дислокації окупаційних угруповань у захопленій частині півдня України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру в добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Дослівно: "Наразі зловмисник знаходиться на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Однак, співробітники Служби безпеки знають про місця його перебування і проводять комплексні заходи для притягнення до відповідальності за злочини проти України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: