Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Британія ввела санкції за удари РФ по критичній інфраструктурі України

Вівторок, 13 грудня 2022, 13:51

Британія у вівторок ввела санкції проти 12 російських воєначальників, причетних до ракетних ударів по українських містах, а також проти іранських бізнесменів, які беруть участь у виробництві та постачанні військових безпілотників, що використовувалися в цих атаках.

Про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду, пише "Європейська правда".

Відзначається, що під санкції потрапили 12 старших командирів російських військових сил, у тому числі підрозділів, причетних до нападів на українські міста. 

Реклама:

У списку, зокрема, генерал-майор Роберт Баранов, якого розслідувачі Bellingcat ідентифікували як командира підрозділу, відповідального за програмування та націлювання російських крилатих ракет по об'єктах в Україні.

Велика Британія заявила, що безпілотники іранського виробництва відіграли центральну роль в атаках на цивільне населення, посилаючись на інформацію США. Згідно з даними Вашингтона, Іран став одним із головних військових союзників Росії, відправивши їй сотні безпілотників.

"Велика Британія підтримує Україну. Сплановані атаки російських військ на міста та невинних мирних жителів в Україні не залишаться без відповіді. Іранський режим усе більше ізольований перед обличчям оглушливих закликів до змін з боку власного народу та укладає мерзенні угоди з Путіним у відчайдушній спробі вижити" - наводяться у повідомленні слова міністра закордонних справ Великої Британії Джеймса Клеверлі.

РЕКЛАМА:

Сьогоднішні санкції також торкнулися осіб, які сприяють виробництву іранських безпілотників, зокрема співвласника та керуючого директора компанії Mado, що відповідає за виробництво двигунів для безпілотників, які Росія використовувала в Україні.

Напередодні нові санкції проти Ірану через постачання Росії безпілотників ввів Європейський Союз. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: