Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

В УПЦ МП назвали "провокацією" молитви за Росію в Лаврі 

Середа, 23 листопада 2022, 21:16
В УПЦ МП назвали провокацією молитви за Росію в Лаврі 
Скриншот

Відео щодо молитви "за Росію" у Києво-Печерській Лаврі в УПЦ МП назвали "провокацією" та додали, що в цьому мають розібратися правоохоронці.

Джерело: голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Климент

Пряма мова: "На скільки я знаю, автор публікації відео у соціальних мережах раніше відмовлявся надати свій пристрій, на якому здійснював запис, для підтвердження його автентичності.

Реклама:

Офіційні представники Лаври вже наголошували, що на розповсюдженому відеозапису не зафіксовано присутності священиків чи церковних півчих і до таких піснеспівів духовенство Лаври не причетне...

Це походить хоча б з того факту, що у Лаврі богослужіння звершуються не російською, а церковнослов’янською мовою. А те, про кого і про що насправді щоденно моляться монахи, переконливо видно з трансляцій лаврського богослужіння під час щоденної молитви за припинення війни, котру веде Росія проти нашої держави, а також прохань до Бога про благословення і заступництво для української влади і українського війська".

Деталі: Климент додав, що чимало прихожан Лаври наразі воюють на фронті за Україну.

РЕКЛАМА:

На закритому засіданні Синоду УПЦ МП 23 листопада, за словами Климента, було ухвалено ряд важливих кадрових рішень.

Пряма мова: "Синод звільнив з посад та почислив за штат кількох архієреїв, які неналежно виконували свої пастирські обов’язки по відношенню до ввірених їм єпархій в час перебування цих територій під російською окупацією.

Члени Синоду оприлюднили звернення у якому вкотре наголосили - Українська православна церква засуджує війну, яку розпочала Російська Федерація проти України і послідовно виступає за збереження суверенітету, незалежності і територіальної цілісності нашої держави.

У зверненні підкреслено, що багато єпископів і священиків, які не евакуювалися, а залишилися зі своєю паствою, часто ризикують навіть своїм життям, допомагаючи громадянам України, котрі опинилися під окупацією, вижити в нелюдських умовах. Тому неприпустимо щодо них висувати безпідставні і нічим не доведені звинувачення".

Нагадаємо:

  • 22 листопада Служба безпеки України разом з поліцією здійснювали контррозвідувальні заходи на території Києво-Печерської Лаври у столиці та декількох монастирях УПЦ (МП) в регіонах. За фактом перевірки в спецслужбі заявили про вилучені мільйони готівки, про російську літературу та перебування на території підозрілих осіб з документами РФ та елементами підробки українських.
  • Раніше у мережі з'явилося відео, де нібито віряни УПЦ в Лаврі співають пісні про Росію. Це обурило українців, а в Лаврі заявили, що священника, який на той час ніс службу - відсторонили.
  • Голова СБУ Василь Малюк заявив, що матеріали вже вивчає Служба безпеки. Згодом українська спецслужба відкрила кримінальне провадження через російську пропаганду, яка звучала на території Києво-Печерської Лаври.
  • Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що обшуки в Києво-Печерській лаврі – це війна України з Російською православною церквою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: