Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Ердоган натякнув на наземну операцію в Сирії "незабаром"

Вівторок, 22 листопада 2022, 17:21
Ердоган натякнув на наземну операцію в Сирії незабаром
ЕРДОҐАН. ФОТО: GETTY IMAGES

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у вівторок анонсував, що Туреччина "незабаром" почне наземну операцію в Сирії по курдських цілях всупереч міжнародному тиску. 

Про це пише агентство AFP, повідомляє "Європейська правда".

Турецький лідер погрожував новою військовою операцією на півночі Сирії з травня і посилив ці погрози після атаки у Стамбулі цього місяця.

Реклама:

У неділю Анкара завдала серії авіаударів у рамках операції "Кіготь-меч", вразивши десятки курдських цілей в Іраку та Сирії.

Авіаудари відбулися після теракту в Стамбулі, внаслідок якого шестеро людей загинули і 81 особа була поранена. 

Анкара звинуватила в нападі Робітничу партію Курдистану, яка визнана терористичною групою Європейським Союзом та Сполученими Штатами.

РЕКЛАМА:

"Протягом кількох днів ми були над терористами із нашими літаками, гарматами та безпілотниками. Дай бог, ми їх усіх скоро викорінимо нашими танками, артилерією та солдатами", - заявив Ердоган у чорноморській провінції Артвін.

Робітнича партія Курдистану, яка очолює повстанський рух проти турецької держави з 1984 року, заперечує свою причетність до вибуху 13 листопада.

Сполучені Штати пізно ввечері у понеділок закликали до деескалації, а Росія заявила у вівторок, що сподівається, що Туреччина виявить "стриманість" і утримається від "надмірного застосування сили" у Сирії.

Ердоган заявив у вівторок, що його уряд знає, "хто захищає, озброює та заохочує цих терористів", маючи на увазі Вашингтон, який значною мірою покладався на сирійські курдські сили у боротьбі з угрупуванням "Ісламська держава".

Ердоган зазначив, що Туреччина була досить терплячою "не тому, що вона була в розпачі", а тому, що була вірна дипломатії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: