Вибори лідера консерваторів у Британії: до кандидатів посилили вимоги, буде онлайн-голосування

Четвер, 20 жовтня 2022, 20:49

Керівник процедурного Комітету 1922 року Консервативної партії сер Грем Бреді у четвер оголосив нові правила обрання лідера політичної сили після відставки Ліз Трасс.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Для висунення номінації кандидат повинен заручитися підтримкою щонайменше 100 депутатів-консерваторів – це набагато вищий поріг, ніж, приміром, під час попереднього обрання, коли він становив 20.

Реклама:

Таким чином, кандидатів на посаду лідера британської Консервативної партії буде значно менше – не більше трьох, а отже, його (чи її) обрання буде швидшим. 

Нового лідера торі, який набере найбільше голосів, оголосять наприкінці наступного тижня, тобто до 31 жовтня.

Якщо ж заручитися достатньою підтримкою партійців ще на першому етапі вдасться лише одному кандидату, він чи вона, схоже, одразу будуть обрані лідером британської Консервативної партії.

РЕКЛАМА:

Нагадаємо, прем'єрка Британії Ліз Трасс оголосила про наміри подати у відставку. Її термін перебування на посту (44 дні) став найкоротшим в історії.

Через економічні потрясіння, спричинені ухваленням міні-бюджету, депутати британського парламенту від Консервативної партії почали публічно закликати прем'єр-міністерку піти у відставку. Але сама Трасс, вибачившись за помилки, до сьогодні виключала таку можливість.

Читайте також: Зовсім не Тетчер. Чому прем'єрка Британії провалила реформи та опинилася за крок до відставки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: