Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Зеленський: у разі чергової анексії території України з Путіним "нема про що говорити"

Вівторок, 27 вересня 2022, 23:20

Президент Володимир Зеленський наголосив, що в разі, якщо Росія спробує на підставі так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України приєднати їх до себе, це означає закриття будь-яких переговорів із Москвою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеленський заявив у своєму виступі на Раді Безпеки ООН у вівторок.

"(Анексія) – це намагання вкрасти територію іншої держави. Це намагання стерти норми міжнародного права. І це дуже цинічне намагання примусити чоловіків на окупованій території України до мобілізації в російську армію, щоб кинути їх воювати проти своєї ж батьківщини!" – наголосив глава держави.

Реклама:

За його словами, існує тільки один шлях запобігти таким діям Росії: виключити її з усіх міжнародних організацій (або призупинити членство) – зокрема позбавити статусу постійного члена Ради Безпеки ООН із правом вето; посилити санкції в усіх сферах проти Москви; надати Україні всю необхідну фінансову й військову підтримку, а також юридично зобов’язувальні гарантії безпеки.

"Я хочу, щоб всі це розуміли. Визнання Росією цих псевдореферендумів як ніби нормальних, реалізація так званого "кримського сценарію" і чергова спроба анексії української території означатиме, що з цим президентом Росії – немає про що говорити. Анексія – це такий крок, який ставить його одного проти усього людства. Саме такий чіткий сигнал зараз потрібен від кожної держави світу", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, Росія протягом 23-27 вересня провела так звані референдуми на тимчасово окупованих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

РЕКЛАМА:

Британська розвідка стверджує, що під час виступу перед обома палатами російського парламенту 30 вересня президент РФ Володимир Путін може оголосити про анексію окупованих російською армією українських територій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: