ОГП звинувачує відомого львівського художника у псевдоволонтерстві

Понеділок, 29 серпня 2022, 11:37
ОГП звинувачує відомого львівського художника у псевдоволонтерстві
коллаж уп, фото ОГП та з facebook

Правоохоронці повідомили, що викрили двох львів’ян, які організували схему з продажу автомобілів, які мали йти як гуманітарка на потреби Збройних сил.

Джерело: СБУ Львівщини, Офіс генпрокурора, місцеве видання Tvoemisto 

Деталі: За даними слідства, схему організував відомий львівський художник, який долучився до волонтерського руху. Разом зі спільником та за посередництва водіїв, які займалися доставкою гуманітарної допомоги для ЗСУ і Нацгвардії, вони систематично ввозили на територію України автомобілі на пільгових умовах під виглядом гуманітарної допомоги. Автомобілі оформлялися на адресу благодійного фонду для потреб військовослужбовців ЗСУ.

Реклама:

Однак замість безоплатної передачі підрозділам ЗСУ вони підшукували покупців іномаркам.

Силовики задокументували факт продажі "волонтерами" чотирьох автівок на загальну суму $20,7 тис, які вже були оплачені та мали передаватись безкоштовно як гумдопомога військовим.

Зазначається, що під час обшуків виявили докази такої діяльності.

РЕКЛАМА:

Ймовірно, йдеться про художника Олеся Дзиндру. Місцеві ЗМІ пишуть, що на початку серпня львів’яни, серед яких і дружина мера міста Садового, виступали на підтримку митця.

Довідково: Олесь Дзиндра – художник, архітектор, інсталятор, громадський діяч зі Львова. Працює в монументальному, декоративному, ужитковому та образотворчому мистецтві.

У 2006 році заснував щорічний фестиваль "Львів – столиця ремесел"; міжнародний фестиваль незалежного кіна "КіноЛев", конкурс "Концепт-шопка", фестиваль міського вертепу, а у 2010 році – культурологічний проект "MezzoДром" – тижні культур національних громад Львова. Із початком війни на Сході Олесь Дзиндра долучився до волонтерського руху.

Оновлено: Після появи обвинувачень зі сторони СБУ і ОГП культурні діячі почали масово висловлюватися на підтримку Дзиндри. Пости про безпідставність звинувачень написали зокрема режисер Михайло Іллєнко, колишня заступниця міністра культури Ірина Подоляк, заступник гендиректора Українського Інституту Алім Алієв, а також військові, яким допоміг Дзиндра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: