Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Окупанти не вміють воювати і "сипляться", як тільки в нас є чим тиснути – Зеленський

Понеділок, 27 червня 2022, 22:50
Окупанти не вміють воювати і сипляться, як тільки в нас є чим тиснути – Зеленський
фото: генштаб зсу

Президент Володимир Зеленський повідомив, що російські окупанти не вміють воювати і відразу тікають, як тільки Збройні сили України застосовують ефективну зброю проти них.

Джерело: вечірнє звернення президента

Пряма мова Зеленського: "Я сказав сьогодні, звертаючись до лідерів "Сімки" (країн G7 – УП), що нашого спільного потенціалу абсолютно достатньо, щоб перемогти російську армію. Вона не вміє воювати. Усі операції, які ми проводимо для деокупації наших територій, показують одне – окупанти "сипляться", коли на них є чим тиснути. Протистояти вони не вміють. 

Реклама:

Їх вистачає тільки на ось такі підлі удари, які були в Кременчуці сьогодні чи на Салтівці. Тільки на тотальне, бездумне знищення всього живого – як в Маріуполі.

Тому війна може не затягуватися, якщо ми всі разом зможемо "піднажати" і витиснути окупантів з нашої української землі. Чим швидше це відбудеться, тим більше життів буде збережно".

Деталі: За словами президента, з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україні, окупанти випустили понад 2 800 крилатих ракет по українських містах. Кількість снарядів мінометів, авіаційних бомб та артилерійських боєприпасів за чотири місяці обраховуються сотнями тисяч.

РЕКЛАМА:

Через акти тероризму російських військ проти цивільного населення Зеленський просить Захід якомога швидше надати сучасні системи протиповітряної оборони та юридично визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Він наголосив, що все ведення бізнесу, сплата мита й податків, а також торгівля з Росією повинні бути визнані як співпраця й фінансування терористичної організації. 

Передісторія:

  • 27 червня вдень російські ракети влетіли в торговий центр у Кременчуку Полтавської області, де перебувало не менше 1000 людей. Станом на вечір відомо про 13 загиблих і понад 40 поранених.
  • 27 червня росіяни обстріляли житлові квартали Харкова. За даними військової адміністрації, внаслідок артилерійських атак загинуло щонайменше 5 людей і ще понад 20 дістали поранення.
  • Увечері військова адміністрація Луганської області повідомила, що російські війська обстріляли скупчення людей в Лисичанську, які стояли в черзі за водою. Щонайменше восьмеро людей загинуло, зокрема двоє дітей, і ще більше двох десятків отримали поранення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: