Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

G7 обіцяє безстроково підтримувати Україну у війні з РФ – ЗМІ

Неділя, 26 червня 2022, 19:34
G7 обіцяє безстроково підтримувати Україну у війні з РФ – ЗМІ
Велика сімка 26 червня на перемовинах у замку ельмау. фото: getty images

Лідери країн "Великої сімки" у підсумковій заяві саміту хочуть оголосити про своє зобов’язання надавати безстрокову підтримку Україні для її захисту проти російської агресії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bloomberg, який ознайомився з проєктом заяви.

"Ми продовжимо надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку та будемо на боці України стільки, скільки знадобиться", – йдеться в документі.

Реклама:

Це формулювання важливе на тлі заяв окремих країн, зокрема Німеччини та Франції, про відкритість до переговорів про припинення вогню між Україною і Росією.

Крім того, за даними Bloomberg, лідери "Великої сімки" обговорюють можливість використовувати на підтримку України податкові доходи.

Як відомо, у Німеччині в неділю почався саміт лідерів Групи семи. На зустріч у замку Ельмау в баварських Альпах прибули лідери США, Канади, Німеччини, Франції, Британії, Італії та Японії.

РЕКЛАМА:

Перед самітом британський прем'єр Борис Джонсон застеріг від послаблення підтримки України, наголосивши, що країна зараз захищає не лише власну свободу.

Крім того, прем'єр Британії спільно з французьким президентом Емманюелем Макроном бачать підстави для досягнення перелому у війні в Україні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: