Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Буданов натякнув, що частина захисників із "Азовсталі" скоро може повернутися додому

Середа, 22 червня 2022, 23:44
Буданов натякнув, що частина захисників із Азовсталі скоро може повернутися додому
фото: Дмитро Ларін, УП

Керівник української розвідки Кирило Буданов, котрий відповідає за обмін українських захисників із "Азовсталі", сказав, що "у найближий час" сподівається звільнити "значиму кількість" українських полонених.

Джерело: Буданов в ефірі телемарафону

Пряма мова на питання про захисників Маріуполя: "Про долю майже усіх (українських військовополонених - ред.) нам чітко відомо. Ми займаємось визволенням їх із полону. Сподіваюсь, що у найближчий термін багато хто побачить своїх близьких вже вдома...

Реклама:

У найближчий час ми сподіваємося звільнити більш-менш значиму кількість наших полонених і про це одразу повідомлять у ЗМІ".

Деталі: За його словами, про конкретну дату обміну говорити зарано.

Він додав, що мова не йде про один великий обмін: "Мова йде про поетапний обмін цими полоненими. Це не буде обмін за один раз. Буде кілька етапів. Невеликі обміни йдуть постійно".

РЕКЛАМА:

За словами керівника ГУР, найскладніше домовлятися про обмін керівників українських захисників, котрі були на "Азовсталі": "Щодо рядового складу - набагато легше йдуть питання. Коли йдеться про керівників підрозділів, зрозуміло, що це набагато складніше".

Буданов також сказав, що знає точну кількість українців у російському полоні та росіян в українському, але озвучувати цифри він не став.

Передісторія: 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: