Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Шольц розповів про тисячі мін, гранат і мільйони патронів, поставлених Україні

Середа, 1 червня 2022, 13:10

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув звинувачення опозиції у тому, що Німеччина надто нерішуче поставляє важке озброєння України.

Виступаючи на дебатах у Бундестазі, він натомість перерахував поставки, які Німеччина вже здійснила, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Die Welt.

За словами Шольца, Німеччина доставила протитанкові та переносні зенітні ракетні комплекси, понад 15 мільйонів патронів, сотню тисяч ручних гранат та 5000 протитанкових мін. 

Реклама:

Крім того, серед поставок - велика кількість вибухових матеріалів, кулемети та десятки вантажівок з матеріалами для боротьби з безпілотниками.

За словами Шольца, Німеччина доставляє зброю у співпраці з іншими державами-членами. Зокрема, разом з Данією Україні, зазначив канцлер, було поставлено 54 одиниці модернізованої бронетехніки. 

Шольц зазначив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде необхідно, "з усіма можливостями, які ми запустили".

РЕКЛАМА:

Він сказав, що Німеччина здійснює поставки озброєння безперервно з початку війни. "Це було сміливим новим рішенням цього уряду - порушити давню державну практику не доставляти зброю в кризові райони", - сказав він.

Шольц також зазначив, що обмін танків з Чехією призвів до того, що Прага вирішила відправити в Україну 20 танків Т-72.

У своєму виступі Олаф Шольц також пообіцяв надати Україні сучасну систему протиповітряної оборони та радар. 

Очікується, що в липні Україна отримає перші 15 зенітних самохідних установок Gepard зі складів німецької промисловості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: