Нідерланди не повністю втратили поставки газу з РФ - ЗМІ

Вівторок, 31 травня 2022, 21:58

Попри припинення "Газпромом" постачання провідному газовому трейдеру у Нідерландах Gasterra, деякі інші компанії напевно продовжують отримувати російський газ - прямо або опосередковано.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє NOS.

Хоча Gasterra припинила отримувати газ, це не вплине на контракти з "Газпромом" інших компаній, які закуповують газ і продають його у Нідерландах чи в інші країни Європи.

Реклама:

Так, наприклад, у Нідерландах працюють дві великі німецькі компанії, які купують газ у "Газпрому" - Uniper та RWE, про які відомо, що вони погодилися платити "Газпрому" за новою схемою; нідерландська компанія Eneco співпрацює з Wingas - дочірньою компанією "Газпрому", а нідерландська Essent - з німецькою Eon, у поставках від якої може бути і російський газ. 

У Міністерстві економіки й довкілля прокоментували, що точно не відомо, які компанії мають контракти з "Газпромом" і які обсяги закуповують, та які обсяги продовжують надходити в країну після останнього рішення. 

Представники газового ринку зазначають, що відколи газ перекупили перший раз, стає дуже складно встановити його початкове походження.

РЕКЛАМА:

Нагадаємо, "Газпром" припинив постачання газу провідним компаніям вже п’яти європейських країн за відмову виконувати вимогу Росії про оплату у рублях. Першими відключень зазнали Польща й Болгарія, далі - Фінляндія, останніми - нідерландська Gasterra та данська Ørsted. Крім того, "Газпром" припинив постачання за одним з контрактів Shell Energy Europe.

Читайте також: Швидше за санкції: чим завершиться газова війна між Росією та ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: