Україна змінює цілі у війні: Кулеба говорить про звільнення всіх територій

Вівторок, 10 травня 2022, 11:18
Україна змінює цілі у війні: Кулеба говорить про звільнення всіх територій
Дмитро Кулеба. фото з його Facebook

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна у випадку перемоги в битві за Донбас хотіла б звільнити усі свої території, окуповані Росією, проте переговори також не виключив. 

Джерело: Дмитро Кулеба в інтерв’ю "Financial Times"

Пряма мова: "Картина перемоги – це концепція, що розвивається. 

Реклама:

У перші місяці війни перемога для нас виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і розплата за завдані збитки.

Тепер, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що буде вирішальним для подальшої динаміки війни, то, безумовно, перемога для нас у цій війні буде звільненням решти наших територій".

Деталі: Кулеба сказав, що лише поразка Росії дозволить Україні знову відкрити свої чорноморські порти та відновити експортну економіку. 

РЕКЛАМА:

Якщо Київ отримає "ще більше військової підтримки, ми зможемо відкинути їх із Херсонської області, розгромити Чорноморський флот і розблокувати прохід" (до моря – ред.). 

Але він також визнав, що кровопролиття може бути занадто великим, і Україні, можливо, доведеться вести переговори про врегулювання. 

У такому разі Київ хотів би "підійти до неминучого моменту з найсильнішими картами", сказав голова МЗС.

Кулеба сподівається, що західні партнери продовжать підтримку України й нададуть сучасну зброю для боротьби проти загарбників.

Голова МЗС упевнений, що союзники підтримають Україну до кінця, включно з витісненням Росії з Донбасу та Криму, оскільки саме агресія Москви дала Заходу нове відчуття мети. 

За словами Кулеби, коли три місяці тому "демократія була в занепаді", а "авторитарні режими йшли в наступ", опір України "повернув США та ЄС єдність".

"Вони вже відчувають, що наша перемога буде і їхньою перемогою, і тому я вірю, що вони підтримають нас", – сказав міністр.

Кулеба говорив це за кілька годин після параду Перемоги на Червоній площі в Москві 9 травня, під час якого президент Росії Володимир Путін заявив про необхідність захисту Росії від НАТО боями на території України.

Нагадаємо: 5 квітня президент України Володимир Зеленський говорив, що перемогою для України буде відступ Росії до кордонів і меж, які були до 24 лютого цього року 

Українська влада закликала Захід надати зброю для захисту держави – і в останні тижні західні партнери активно постачають зброю до України.

9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз, який спростить постачання зброї в Україну та Європу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: