У Молдові запровадили штрафи за георгіївську стрічку та символи війни Z і V

Четвер, 7 квітня 2022, 21:58

У Молдові заборонили георгіївську стрічку, а також символи Z та V, які російські війська використовують під час вторгнення до України.

Поправки до законодавства схвалив парламент на засіданні 7 квітня, пише "Європейська правда" із посиланням на Newsmaker.

Партія "Дія та солідарність" заявила, що в Молдові забороняються "символи та атрибути, які пропагують військову агресію, військові злочини та злочини проти людяності".

Реклама:

Депутати також проголосували за поправки до Кодексу про правопорушення, згідно з якими фізичних та юридичних осіб, які виготовляють, демонструють або розповсюджують заборонені символи, будуть штрафувати.

Фізичним особам загрожує штраф до 9 тисяч леїв ($490) або до 60 годин громадських робіт, а юридичним - штраф до 18 тисяч леїв ($980).

Раніше парламент Латвії заборонив символи, що використовуються для позначення військової агресії та військових злочинів.

РЕКЛАМА:

Нагадаємо, уряд Естонії схвалив поправки до карного законодавства, за якими буде каратися використання ворожих символів на підтримку російської агресії проти України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: