Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Україна хоче повноцінно вступити в ЄС у 2024 році – міністр економіки

Четвер, 21 квітня 2022, 23:09
Україна хоче повноцінно вступити в ЄС у 2024 році – міністр економіки

Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко вважає, що Україна має повноцінно стати членом Європейського Союзу у 2024 році. 

Джерело: Свириденко у колонці для "УП" "Як буде відновлюватися Україна?"

Пряма мова: "Ми розраховуємо отримати статус кандидата на вступ до ЄС уже влітку цього року. Перша частина нашої заявки вже подана.

Реклама:

Такими ж стрімкими темпами ми виконаємо всі вимоги до України як майбутнього члена ЄС. Це наш шлях справжньої демократії та свободи". 

Деталі: Міністр додала, що Україна розраховує стати повноцінним членом Європейського Союзу вже у 2024 році.

Також, за словами Свириденко, Україні важливо забезпечити максимальне відновлення транспортної та соціальної інфраструктури за 24 місяці.

РЕКЛАМА:

Крім того, українська сторона буде наполягати на тому, щоб РФ заплатила за всі руйнування, які спричинила. 

Пряма мова: "Порушення норм міжнародного права з боку РФ є настільки значущими, що заморожені активи мають бути конфісковані.

Ми працюємо над тим, аби держави, які заморозили активи РФ, також зняли імунітети, які ще захищають ці активи, і спрямовували ці кошти на відновлення України".

Деталі: Також в Україні пропонують впровадити спеціальне імпортне мито на всі товари та послуги з РФ для тих економік, які з різних причин не готові впровадити цілковите ембарго.

Пряма мова: "Враховуючи, що РФ постачає в основному біржові товари, таке мито не обтяжить покупця, а країна-агресор знизить ціну постачання на його розмір. Зібрані таким чином кошти можуть перераховуватись Україні для фінансування відновлювальних проектів". 

Нагадаємо: 

  • Україна передала Єврокомісії першу частину заповненого опитувальника для оцінки нашої спроможності отримати статус кандидата у члени ЄС і вже працює над другою частиною.
  • 8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва  офіційно передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.
  • 28 лютого, за 4 дні після початку російської агресії, Україна офіційно подала до Брюсселя заявку про вступ до ЄС та висловила сподівання, що ЄС, зважаючи на обставини, зможе швидко розпочату процедуру.

Знати більше: Кандидатський максимум: як Єврокомісія планує просувати Україну до членства у ЄС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: