Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Стефанчук: Серед депутатів, які за кордоном, переважно члени "ОПЗЖ"

Середа, 16 березня 2022, 16:19
Стефанчук: Серед депутатів, які за кордоном, переважно члени ОПЗЖ
Руслан Стефанчук. Фото з Facebook

Станом на 16 березня за кордоном перебувають 26 нардепів, 10 з них – це члени української делегації у ПАРЄ, а серед тих, хто покинув країну не в рамках відряджень, – переважно представники "ОПЗЖ".

Джерело: голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі каналу Рада

Пряма мова Стефанчука: "Станом на сьогоднішній ранок, за тією інформацією, що є у мене, 26 депутатів перебувають за кордоном. Десь десять із них – це ті жінки-народні депутати, які були скеровані мною до Парламентської асамблеї Ради Європи з тим, щоб вони відстояли те рішення, яке ПАРЄ вчора ухвалила щодо виключення Росії з ПАРЄ".

Деталі: Водночас він додав, що є і ті, хто виїхали з України, але причини їхнього від’їзду йому невідомі.

Реклама:

Пряма мова Стефанчука: "Є представники переважно однієї фракції – це "Опозиційна платформа – За життя" ­– вони у переважній більшості знаходяться закордоном і про причини їхнього від’їзду (я не знаю – ред.), я їх не відряджав, але вони там".

Деталі: За словами голови парламенту, усі решта народні депутати, "які проукраїнського штибу", працюють у ВР.  

На запитання про притягнення до відповідальності тих нардепів, які покинули країну у час війни, Стефанчук заявив, що "політичну відповідальність їм має надати український народ на майбутніх виборах".

РЕКЛАМА:

Він також переконаний, що "ті, хто вчиняв злочини проти українського народу, хто був колаборантом, здійснював державну зраду, окрім політичної відповідальності, обов'язково понесуть і кримінальну".

Для довідки: Фракція ОПЗЖ у Раді налічує 39 народних депутатів. Одного з них – підозрюваного у державній зраді Іллю Киву – 15 березня Верховна Рада позбавила мандата.  

Що було раніше: 15 березня перший заступник спікера Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що близько 20 українських народних депутатів наразі перебувають за кордоном. За його словами, "це депутати, які і до цього мали свої непатріотичні прояви, голосування і так далі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: