Український експорт: вікно відкривається?

США направлять до Польщі ще 3000 військових – Reuters

П'ятниця, 11 лютого 2022, 21:50
США направлять до Польщі ще 3000 військових – Reuters
фото: getty images

Сполучені Штати відправлять до Польщі додатково 3000 військовослужбовців у найближчі дні через нарощування Росії своїх сил поблизу України. –

Джерело: Reuters

Деталі: Про це на умовах анонімності агентству заявили чотири американські чиновники. Відзначається, що їх направлять до сусідньої з Україною держави, щоб "заспокоїти союзників".

Реклама:

За словами джерел, розгортання американських військ відбуватиметься з 82-ї повітряно-десантної дивізії, що базується у Форт-Брегзі, Північна Кароліна, а не зі складу американських сил у Європі.

Військові США мають бути у Польщі наступного тижня. Цих 3000 військових направлять в Європу на додаток до 8 500 військових США, які вже знаходяться в стані бойової готовності на східному фланзі НАТО.

Наказ про розгортання підписав міністр оборони США Ллойд Остін за вказівкою президента Джо Байдена.

РЕКЛАМА:

На комерційних супутникових знімках, опублікованих приватною американською компанією, видно нові російські військові дислокації у кількох місцях неподалік від України.

Раніше в адміністрації Байдена дали зрозуміти, що не спрямовуватимуть американські війська в Україну і закликали американських громадян покинути країну зараз.

Наразі США не мають кораблів у Чорному морі, але ВМС США за останні тижні відправили до Європи додаткові чотири есмінці.

Передісторія: 

  • Сполучені Штати направили до Польщі групу винищувачів F-15 Eagles для посилення колективної оборони НАТО.
  • Раніше повідомлялося, що НАТО збирається розмістити багатонаціональні військові контингенти в Румунії, Словаччині та Болгарії.
  • Напередодні США завершили перекидання 2000 військовослужбовців до Європи, у тому числі близько 1700 солдатів з 82-ї повітряно-десантної дивізії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: