Невакцинованого Джоковича депортують з Австралії, суд виніс рішення

Неділя, 16 січня 2022, 09:09

Першу "ракетку" світу Новака Джоковича депортують з Австралії після того, як він не зміг в суді скасувати рішення міністра імміграції Алекса Хоука про скасування його візи через відсутність щеплень проти коронавірусу.

Джерело: news.com.au, The Independent

Деталі: Справу розглядав повний склад Федерального суду Австралії, і, виступаючи від імені повного складу суду, головний суддя Джеймс Оллсоп у неділю, менш ніж за 24 години до початку Australian Open, оголосив рішення.

Теннісиста планують депортувати з Австралії після того, як юридична команда спортсмена не змогла скасувати рішення міністра імміграції Алекса Хоука про анулювання його візи.

Австралійські ЗМІ уточнюють, що повне обґрунтування буде опубліковано судом пізніше.

Суддя Оллсоп сказав, що не вважає, що будь-які подальші розпорядження потрібні.

Оновлено: Організатори турніру змінили розклад, тепер в ньому немає Джоковича. Сам спортсмен зробив заяву, у якій підтвердив, що не гратиме на Australian Open, та розповів про своє розчарування. Слова тенісиста наводить The Age.

Пряма мова Джоковича: "Я хотів би зробити коротку заяву щодо результатів сьогоднішнього судового засідання. Тепер я протягом деякого часу відпочину та відновлюся, перш ніж додатково щось коментувати.

Я вкрай розчарований рішенням суду відхилити мою заяву про перегляд рішення міністра скасувати мою візу, що означає, що я не можу залишатися в Австралії та брати участь у Australian Open. Я поважаю рішення суду і буду співпрацювати з відповідними органами у зв’язку з моїм виїздом з країни".

Нагадаємо:

  • У суботу Новака Джоковича затримала імміграційна служба Австралії відповідно до ухвали суду. Перед цим Джоковичу двічі анулювали візу, оскільки він не вакцинований проти коронавірусу.