90 днів війни. ОНЛАЙН

"Українська правда" — Вівторок, 24 травня 2022, 05:30

Триває 90-й день повномасштабної війни.

За ці 3 місяці Україна змогла змусити відступити "другу армію світу" в кількох областях, зокрема, під Києвом. Але Схід охоплений важкими боями – там окупанти продовжують наступати, не гребуючи винищенням населених пунктів на своєму шляху.

Україна розслідує близько 13 тисяч справ про воєнні злочини росіян. Правоохоронці мають список приблизно на 600 людей, які можуть бути причетними до цих злочинів.

Увага українців все ще залишається прикутою до героїчних захисників Мауріполя. Їх вдалось евакуювати із заблокованої "Азовсталі", однак подальша доля бійців поки достеменно невідома. Київ обіцяє обмін.

Читайте хроніку попереднього дня війни

Сортувати
09:11

💥 Уночі російські окупанти завдали ракетного удару по Дніпропетровській області, влучили у поле.

 
08:55

Росія у загарбницькій війні в Україні втратила уже 29 350 своїх військових, 205 літаків, 112 ракет, 1 302 танки та 3 194 бойові броньовані машини.

 
08:28

9-річна Кіра Губіна з Чернігова обстригла своє довге волосся, щоб допомогти Збройним силам України.

Така ідея дитині прийшла в укритті, де вона разом з батьками, братами і сестрою ховалася від обстрілів, розповідає "Суспільне".

 
08:07

😡 Російські війська розмістили oперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М" у Білорусі на відстані 50 км від кордону України, а поблизу російсько-українського кордону укріплюють позиції

07:22

❌Росія буде повністю позбавлена можливості змагатися у пісенному конкурсі Євробачення.

Гендиректор EBU заявив, що станом на сьогоднішній день триває процес усунення країни з конкурсу.

"Зараз ведуться дії щодо виключення Росії з EBU", – заявив гендиректор Європейського мовного союзу.

Отже, Росія навряд чи повернеться до конкурсу в найближчий час, зокрема й на Дитяче Євробачення.

 
06:58

Оперативна інформація станом на 06.00 

  • Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Найбільша активність бойових дій відзначається у Донецькому операційному районі, а саме неподалік Лисичанська та Сєверодонецька.
  • На Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки білорусько-українського кордону в Брестській і Гомельській областях.
  • На Сіверському напрямку противник продовжує проведення заходів з метою посилення прикриття українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та недопущення перекидання наших військ на інші напрямки.
  • На Харківському напрямку угруповання противника основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій та покращенні свого тактичного положення. 
  • На Слов’янському напрямку підрозділи ворога готуються до відновлення наступу. Агресор, для підтримки наступальних дій, розгорнув у південній частині міста Ізюм додаткові підрозділи ствольної артилерії.
  • На Донецькому напрямку противник зосереджений на проведенні наступальної операції з метою оточення міст Лисичанськ та Сєверодонецьк з подальшим виходом на адміністративний кордон Луганської області.
  • На Лиманському напрямку не виключається форсування противником річки Сіверський Донець на ділянці Дронівка – Білогорівка. Для вогневого прикриття форсування загарбники розгорнули підрозділи реактивної та ствольної артилерії.
  • На Сєверодонецькому напрямку противник, за підтримки артилерії, веде штурмові дії в напрямках Тошківка та Устинівка.
  • На Бахмутському напрямку ворог покращив тактичне положення у районі населеного пункту Василівка.
  • На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог здійснював вогневе ураження наших підрозділів із застосуванням артилерії та авіації.
  • На Запорізькому напрямку окупанти посилюють угруповання військ для поновлення наступальних дій у напрямку Василівка – Кам’янське. Здійснюють перегрупування.
  • На Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів.
  • На Криворізькому та Миколаївському напрямках противник не припиняє артилерійські обстріли позицій наших військ.
  • У Чорноморській та Азовській операційних зонах обстановка суттєвих змін не зазнала.
06:35

Колаборанти Херсонщини будуть просити Росію розмістити там російську військову базу.

"У Херсонській області має бути військова база Російської Федерації. Ми про це проситимемо". - ставленик Кремля, так званий "заступник голови військово-цивільної адміністрації" області Кирило Стремоусов у пропагандистському росЗМІ "РІА Новости"

ВАЛЕРІЙ КУЛЕШОВ (ЗЛІВА, ЙОГО НЕЩОДАВНО ВБИЛИ) І КИРИЛО СТРЕМОУСОВ (СПРАВА). ФОТО DETECTOR.MEDIA
06:06

😡 На півдні України росіяни спрямували цивільні авто по замінованій місцевості і розстріляли тих, хто вижив після підриву - ОК "Південь"

05:30

Доброго ранку 🇺🇦

Головні новини ночі:

  • Росіяни вимагають хабарі від 3 до 5 тисяч гривень з людей, які хочуть виїхати з окупованого Мелітополя.

  • Велика Британія за підтримки США шукає альтернативи GPS, які не будуть залежними від даних зі супутників. Це робиться через занепокоєння, що роботу супутників спробує блокувати РФ.

  • За даними американського Інституту вивчення війни, російські війська продовжили наземний штурм Сєвєродонецька і досягли незначних успіхів з оточення міста.