Хроніка 68-го дня війни з Росією. Події ОНЛАЙН

"Українська правда" — Понеділок, 2 травня 2022, 05:30

68 день великої війни Україна зустрічає новими жорсткими боями на сході країни. Окупанти підтягують сили на південь країни, щоб пробувати атакувати наші міста.

В неділю вдалося вивезти більше ста цивільних з Азовсталі. Сьогодні продовжуються спроби евакуювати наших людей з Азовсталі та з Маріуполя в цілому.

Росія продовжує стріляти по Україні з ракет та артилерії. Деякі населені пункти Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей перебувають в окупації.

"Українська правда" кожен день записує головні події та оцінки в цьому тексті.

09:01

❗ Окупанти знову вдарили ракетами по Дніпропетровщині – цього разу поцілили у склад із зерном. 

Попередньо, постраждалих немає.

08:30

"Дякуємо всім мусульманам світу, які допомагаються і борюся за волю та незалежність України"

Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю ЗСУ привітав мусульман із завершенням Рамадану.

08:08

У Тростянці на Сумщині сьогодні в рейс вийде єдиний вцілілий після окупації комунальний автобус – він відвозитиме лікарів та пацієнтів до лікарні.

Увесь інший міський транспорт знищено.

 
 

07:40

😡 Будапешт збирається блокувати будь-яку європейську пропозицію щодо обмеження імпорту енергоносіїв з Росії.

07:12

Оновлено. Доєднатися до евакуаційної колони також можна з Мангуша та Луначарського кільця біля Бердянська. Також можна їхати своїм авто в кінці колони.

Евакуація з Маріуполя має початися о 7 ранку від Порт-Сіті.

Міська влада просить максимально поширити інформацію. 

07:02

Зведення від Генштабу станом на 6 ранку 68 дня війни:

📍на Волинському та Поліському напрямках Білорусь продовжує прикривати росіян

📍на Сіверському напрямку ворог з мінометів обстрілював позиції наших військ в районі Сеньківки Чернігівської області. У прикордонних з Україною районах Брянської області встановлено посилений адмінполіцейський і контррозвідувальний режими 

📍на Слобожанському напрямку росіяни продовжують обстрілювати Харків, населені пункти Уди і Прудянка

📍на Ізюмському напрямку тривають наступальні дії ворога у напрямках Ізюм-Барвінкове та Ізюм-Слов’янськ 

📍на Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ веде наступальні дії практично вздовж всієї лінії зіткнення.

📍на Лиманському напрямку противник обстрілював підрозділи українських військ на рубежі Лиман-Сіверськ, щоб витіснити їх із займаних позицій та створити умови для наступу на Слов’янськ

📍на Сєверодонецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджував на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєверодонецьк

📍на Попаснянському напрямку противник намагався покращити тактичне положення в районі Попасної, посилив війська за рахунок переміщення з Маріупольського напрямку однієї батальйонної тактичної групи. 

Щоб наростити системи протиповітряної оборони, противник розгорнув додаткові зенітно-ракетні комплекси на тимчасово зайнятих та тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей

📍на Південнобузькому напрямку окупанти намагаються вийти на адміністративний кордон Херсонської області, шукають слабкі місця у обороні українських військових. У районі Миколаєва агресор провів повітряну розвідку із застосуванням трьох БпЛА та вів артвогонь. 

06:30

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький показав, скільки боєприпасів росіяни залишили в одному лише невеличному селі Білки Тростянецької громади після деокупації області.

 
 
06:10

Уночі в Бєлгородській області РФ вчергове чули "два сильні розриви".

Губернатор В’ячеслав Гладков зазначив, що постраждадих і руйнувань немає.

05:31

Дякуємо за новий день ЗСУ!

І пригадаємо новини світової спільноти, поки ми спали:

  • Екс-командувач НАТО закликав позбавити Росію прав у Радбезі ООН
  • У Конгресі США планують використати кошти вкрадені російськими олігархами, для оплати безпекової підтримки для ЗСУ у війні проти РФ.
  • Німеччина постачатиме танки до України тільки разом з іншими державами.
  • Варшава стала першою столицею з числа потенційних держав-гарантів, яка публічно проголосила, що не братиме участь у такій мирній угоді, яка передбачатиме здачу частини території України.
  • В столиці Угорщини Будапешті у суботу відбувся мітинг на за Україну, який зібрав більшу підтримку, у тому числі від угорців, ніж будь-яка з попередніх проукраїнських акцій.
Теми: війна Україна Росія
Матеріали за темою