Війна. День 31. ОНЛАЙН

"Українська правда" — Субота, 26 березня 2022, 05:00

Триває 31-ий день повномасштабної війни з Росією. Українські міста героїчно тримають оборону. Запеклі бої ідуть на Київщині, Сумщині, попри важку гуманітарну катастрофу не здаються загарбникам Харків, Маріуполь, Чернігів тощо. На тимчасово окупованих територіях Херсонщини щоденно відбуваються протести проти окупантів.

Росія вже платить за свою війну економічно та соціально – все глибше занурюючись в санкції та ізоляцію. "Українська правда" стежить за подіями в режимі онлайн.

Хроніку першого та попереднього днів читайте тут: Росія напала на Україну. Онлайн; 30-ий день війни Росії проти України. Події ОНЛАЙН

Сортувати
05:14

❗Евакуаційні потяги 26 березня будуть курсувати з міст Київ, Харків, Дніпро, Краматорськ, Одеса. Розклад дивіться тут.

05:00

Доброго ранку 🙂

  • Музичний стрімінговий сервіс Spotify заявив про відхід з Росії через нові закони, що накладають обмеження на поширення інформації всередині країни.

  • Ювелірна компанія Tiffany припинить купувати нові алмази, видобуті в РФ. Це відбулось на тлі тиску на компанію з вимогою прибрати російську продукцію із ланцюгів поставок.

  • Техногігант SAP поступово розпочне зупинку підтримки своїх продуктів в банках, оборонних, нафтових та металургійних компаній РФ.

  • За підрахунками Центру протидії дезінформації при РНБО лише за перші два тижні росія втратила близько 100 тисяч робочих місць. Аналітики Bloomberg вважають, що внаслідок розв’язаної путіним війни роботу можуть втратити близько 3 млн росіян.

  • 40% забудовників заморозили будівництво по всій РФ через різке подорожчання будматеріалів та фінансування.

  • Російський автовиробник "АвтоВАЗ" запроваджує режим чотириденного робочого тижня на виробничих майданчиках у Тольятті та Іжевську.
  • Маршаллові Острови вивчають можливість виключення російських яхт зі свого реєстру. Острови – одне з найпопулярніших місць для реєстрації суден.

  • Японія заморозить активи ще 25 росіян і заборонить експорт до 81 російської організації.

  • США та Євросоюз домовилися про поставку додаткових 15 млрд кубометрів скрапленого газу для пом’якшення залежності блоку від російського блакитного палива.

Читайте детальніше: Зняття з "газової голки" та плач олігархів: підсумки на економічному фронті 25 березня