Пипл не хавает

26 просмотров
Понедельник, 26 апреля 2010, 16:34
Евгений Булавка
для УП

Як і всі по справжньому великі люди, Віктор Янукович опинився на межі самотності й нерозуміння. Сьогодні тільки лінивий не скубе його за Чорноморський флот, який має залишитися в Україні ще на роки. Багато хто готовий оголосити Януковичу імпічмент, або й відправити на смітник історії.

Намагаються сьогодні також пояснити вчинок Януковича політичними або економічними мотивами. Люди, невже ви хочете зламати собі голову?! Скільки б не аналізувати останні рішення, політичний або економічний сенс годі в них шукати. І це цілком природно, тому що Янукович не політик, він - митець!

Руку майстра було помітно ще під час виборчої кампанії. Коли Віктор Федорович на запитання, де саме він візьме гроші на соціальні виплати, сказав сакраментальне: "в тумбочці".

Кращі сцени світу мали б змагатися за його виступи. Як і кращі режисери. Проте українці, як завжди, недооцінили цю фразу, помітивши в ній тільки політичний фарс.

А призначення Табачника, що екзальтує тисячі наших співгромадян? Тут Янукович вже сам діє немов висококласний режисер, - які емоції, яка драматургія!

Нехай багатолітній лідер Партії регіонів (на які жертви іноді доводиться йти, щоб тебе помітили!) часом "клеїть дурня", плутаючи Ахматову з Ахмєтовим, Балаклею з Балаклавою, Безсмертного з Беспощадним.

Все це тонка гра. І той, хто піднімає Януковича на глум, має собі уявляти, як, глибоко в душі, в цей час з усіх нас сміється сам Янукович. Він, справді, достойний учень свого вчителя Чехова.

З цієї серії і історія з Чорноморським флотом. Взагалі, донецька команда (земляки, привіт!) останнім часом просто куражиться над Україною.

По-перше, про зміст харківських угод стало відомо в останній момент. Отже, сюрприз.

По-друге, одразу на 25 років. Усвідомивши масштаб цієї постановки, країна завмерла "з відкритим ротом".

Але найбільше Віктор Федорович приколовся, коли зайняв таки головне крісло на Банковій. І тільки, будь-ласка, не називайте більше його "президентом"!

В старі часи блазням на деякий час дозволялося побути на троні, віддавати "укази" тощо. Проводити такі паралелі змушує ефемерність, майже фантастичність того, за чим доводиться спостерігати. Але Янукович загрався.

Та ще й справжній господар, який би за традицією вчасно міг сказати "геть", бариться.

Хоча Віктор Федорович міг би забратися й сам, і прихопити рідний Донбас з собою. Вже якось переживемо. Там він може влаштовувати свої антрепризи досхочу - підтримка гарантована.

Євген Булавка, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)