Просто додайте до тіста дріжджі, або чому цього продукту не варто боятися

Наталія Бушковська — Вівторок, 23 квітня 2024, 15:36

Скоро буде Паска! А це значить, що на нас очікує багато смачної й, за традиційними рецептами, дріжджової випічки.

Навколо дріжджів вітає багато міфів. А "бездріжджовий хліб" — вже ледь не маркетинговий прийом, який люблять використовувати ті, хто продає здоровий спосіб життя.

То чи варто боятися дріжджів? Відразу кажемо — ні!

А наш гість, біолог та ботанік Олексій Коваленко пояснює, чому саме.

З цього подкасту ви дізнаєтесь:

  • Чому розмови про те, що дріжджі шкідливі всім — маячня.
  • Чим дріжджі корисні?
  • Чому бездріжджовий хліб часто… дріжджовий.
  • А ще поговоримо про неактивні дріжджі, комбучу та автофагію.

Слухайте подкаст "Температура – нормальна!" на зручній платформі: