Держава вирішила, що ні виробники, ні українці не готові до ковбаси з м'яса
Держспоживстандарт скасував наказ про впровадження з 1 серпня нових стандартів для виробництва ковбаси, які жорстко регламентують вміст м'яса в ковбасі різних сортів.
Про це заявив заступник міністра економіки Андрій Близнюк, повідомляє УНІАН.
Таким чином, зазначив заступник міністра, нові стандарти для виробництва ковбаси, як і планувалося раніше, запровадять з квітня 2009 року.
Пояснюючи причини такого рішення, Близнюк сказав, що нині виробники не готові до запровадження таких стандартів.
Також, на його думку, споживачі теж навряд будуть готові купувати продукт, в якому за новими правилами немає деяких інгредієнтів і добавок, які формували оригінальний смак того чи іншого сорту ковбаси.
Раніше планувалося з 1 серпня запровадити нові стандарти для виробництва ковбаси, якими визначався конкретний вміст чистого м'яса, а також обмежувалася наявність різних харчових і смакових добавок, а також субпродуктів.
Зокрема, за новими правилами, ковбаса вищого сорту має вироблятися на 100% з м'яса.