Держава вирішила, що ні виробники, ні українці не готові до ковбаси з м'яса

Понеділок, 28 липня 2008, 12:24

Держспоживстандарт скасував наказ про впровадження з 1 серпня нових стандартів для виробництва ковбаси, які жорстко регламентують вміст м'яса в ковбасі різних сортів.

Про це заявив заступник міністра економіки Андрій Близнюк, повідомляє УНІАН.

Таким чином, зазначив заступник міністра, нові стандарти для виробництва ковбаси, як і планувалося раніше, запровадять з квітня 2009 року.

Пояснюючи причини такого рішення, Близнюк сказав, що нині виробники не готові до запровадження таких стандартів.

Також, на його думку, споживачі теж навряд будуть готові купувати продукт, в якому за новими правилами немає деяких інгредієнтів і добавок, які формували оригінальний смак того чи іншого сорту ковбаси.

Раніше планувалося з 1 серпня запровадити нові стандарти для виробництва ковбаси, якими визначався конкретний вміст чистого м'яса, а також обмежувалася наявність різних харчових і смакових добавок, а також субпродуктів.

Зокрема, за новими правилами, ковбаса вищого сорту має вироблятися на 100% з м'яса.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування