Рада може відкликати депутатів-утікачів Дмитрука й Одарченка з посад членів комітетів

Понеділок, 7 жовтня 2024, 18:24
Рада може відкликати депутатів-утікачів Дмитрука й Одарченка з посад членів комітетів
Одарченко і Дмитрук. фото з Facebook

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання народних депутатів-утікачів Артема Дмитрука та Андрія Одарченка з посад членів комітетів.

Джерело: сайт парламенту

Деталі: Проєкт постанови №12099 передбачає відкликання нардепа Дмитрука (депутатська група "Відновлення України"), який наприкінці серпня незаконно виїхав з України до Великої Британії, з посади члена правоохоронного парламентського комітету. 

Реклама:

Окрім того, документ пропонує відкликати депутата Андрія Одарченка (фракція "Слуга народу), у вересні який втік до Румунії, з посади члена комітету ВР з питань антикорупційної політики.

Проєкт ініціювали голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, керівник правоохоронного парламентського комітету Сергій Іонушас і очільниця комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна.

Що передувало:

РЕКЛАМА:
  • 25 серпня 2024 року стало відомо, що народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав церкву Московського патріархату, незаконно виїхав за кордон. У Державному бюро розслідувань підтвердили, що Дмитрук незаконно перетнув кордон на Одещині та потрапив у Молдову. За даними УП, далі нардеп вирушив до Італії. Пізніше його бачили у Лондоні.
  • Генеральний прокурор Андрій Костін 25 серпня повідомив про підозру цьому чинному народному депутату в участі у нападах на громадян, у тому числі правоохоронця, замаху на викрадення вогнепальної зброї тощо.
  • 29 серпня підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця народного депутата Дмитрука оголосили у розшук.
  • 7 жовтня він приєднався в онлайн-режимі до засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. 
  • 21 листопада 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру нардепу від фракції "Слуги народу" Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.
  • 18 вересня 2024 року у САП запідозрили, що нардеп від фракції "Слуга народу" Андрій Одарченко втік за кордон. САП ініціювала стягнення в дохід держави 15 млн грн застави, яку раніше вніс депутат, та оголошення його в розшук.
  • 19 вересня Вищий антикорупційний суд оголосив нардепа у державний та міжнародний розшук. Через кілька днів стало відомо, що Одарченко втік до Румунії та попросив там притулок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: