В Генштабі розповіли, як можна обрати підрозділ для служби без походу в ТЦК

Понеділок, 7 жовтня 2024, 17:55
В Генштабі розповіли, як можна обрати підрозділ для служби без походу в ТЦК
Фото ілюстративне

З 1 жовтня громадяни, які добровільно виявили бажання проходити службу, можуть самостійно обрати військову частину чи підрозділ і отримати направлення від командира на проходження військово-лікарської комісії, минаючи ТЦК та СП.

Джерело: "Укрінформ", який цитує з брифінгу начальника Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ полковника Романа Горбача

Деталі: Горбач розповів, що після успішної співбесіди із командиром військової частини той самостійно видає направлення на ВЛК, яку можна пройти на вибір за місцем проживання, за місцем постановки на військовий облік або ж за місцем дислокації самої військової частини.

Реклама:

Після проходження комісії начальник ВЛК надає результати через ТЦК до керівництва військової частини. "Ще раз повторюю, що громадянин до ТЦК не заходить, тільки на військово-лікарську комісію", - пояснив Горбач.

Після проходження ВЛК командир військової частини видає наказ, і військовослужбовець зараховується до списків військової частини, де надалі проходить військову службу.

Дослівно: "Горбач також зауважив, що після зарахування громадян на службу, відбувається їх поділ на 2 категорії: ті, хто має досвід проходження військової служби після 2014 року, і ті, які проходили цю службу до 2014 року або не проходили взагалі. Громадяни, що мають досвід служби, зараховуються командиром військової частини безпосередньо на посаду в основні підрозділи бригади або полку. Якщо ж громадянин має досвід до 2014-го року або не проходив службу, він зараховується на посаду в запасний підрозділ - так звану запасну роту бригади.

РЕКЛАМА:

Військовослужбовця, який був зарахований в склад резервної роти, командир військової частини протягом тижня зобов'язаний направити у відрядження до навчальної військової частини, де той пройде загальну військову базову підготовку, а, можливо, й фахову підготовку.

Після завершення навчань і повернення до військової частини, командир бригади призначає громадянина в склад основних підрозділів, де він буде безпосередньо виконувати свої обов'язки за посадою".

Передісторія:

  • Кабінет міністрів на своєму засіданні 1 жовтня вніс зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, надавши право командирам військових частин здійснювати призов добровольців без участі ТЦК.
  • Перелік військових частин, командири яких зможуть здійснювати призов добровольців, визначатиме Генеральний штаб Збройних сил України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:12
фото, ОновленоРосіяни обстріляли Слов’янськ: 1 людина загинула, 6 поранені, серед них діти
20:03
Курс рубля впав до мінімуму за останній рік
20:02
Гнів через страту полонених і радість від ударів по Росії: які настрої панують в українських соцмережах
19:47
РосЗМІ: у резиденції Путіна в Сочі знесли будівлю, бо він боїться її відвідувати через українські дрони
19:46
Україна та Словаччина уклали чотири угоди під час міжурядових консультацій
19:28
Била і називала "скотинякою": виховательці спецзакладу на Львівщині оголосили про підозру
19:23
Китай посилює контроль за виїздом працівників держсектору за кордон – FT
19:13
Ізгої у футболі: Таджикистан та Пакистан відмовилися грати зі збірною Росії
18:57
Індійські археологи дослідили королівські гробниці: вік знайдених колісниць сягнув 4000 років
18:34
"Торговець смертю" Путіна після обміну з вʼязниці США продає зброю хуситам – WSJ
Усі новини...
Реклама: