США завдали ударів по об'єктах хуситів в Ємені

Субота, 5 жовтня 2024, 03:02

Американські військові заявили в п'ятницю, що завдали ударів по 15 об'єктах, що належать повстанцям-хуситам в Ємені.

Джерело: CNN

Деталі: Атака, яка включала удари по військових об'єктах угруповання, була здійснена з метою "захисту свободи судноплавства" в Червоному морі після кількох тижнів нападів хуситів на кораблі, що прямували до Ізраїлю, заявили в США.

Реклама:

Підтримувані Іраном хусити звинуватили США і Великобританію в нанесенні авіаударів по чотирьох містах Ємену в п'ятницю. Сім з цих ударів були націлені на аеропорт Ходейди і район Катіб в Ходейді, повідомив хуситський телеканал "Аль-Масіра".

Британське міністерство оборони заявило, що Великобританія не брала участі в сьогоднішніх ударах по Ємену, а ізраїльські військові заявили, що їм нічого не відомо про ці удари.

На кадрах, з прив'язкою до місцезнаходження, видно клуби сірого диму на півночі Ходейди, портового міста на заході Ємену, що перебуває під контролем хуситів. 

РЕКЛАМА:

Довідково: Хусити, як і Хезболла та Хамас, є одними з іранських маріонеткових угруповань, що виступають проти Ізраїлю.

Зіткнення з підтримуваними Іраном угрупованнями посилилися після атак Хамасу 7 жовтня і подальшого військового наступу Ізраїлю в Секторі Гази, причому хусити заявляють, що їхні напади на судна в Червоному морі здійснюються на знак солідарності з палестинцями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: