МОУ: Український легіон розпочав перший набір добровольців за кордоном

Четвер, 3 жовтня 2024, 17:23
МОУ: Український легіон розпочав перший набір добровольців за кордоном
фото МОУ

У Міноборони повідомляють, що ініціатива "Український легіон", яка має на меті залучити українців за кордоном до Сил оборони України, офіційно розпочала набір новобранців.

Джерело: пресслужба МОУ

Деталі: Зазначається, що перший рекрутинговий центр відкрився у польському Любліні на базі українського консульства. Час роботи центру з 9.00 до 17.00 щоденно, без обідньої перерви.

Реклама:

Надавати консультації та супровід в оформленні будуть понад півтора десятка  співробітників центру — офіцерів ЗСУ, відряджених з України.

Пряма мова першого заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка: "На базі центру працює військово-лікарська комісія, до складу якої входять лікарі та медичний персонал з усім необхідним обладнанням для проведення обстежень та видачі висновків про придатність до служби.

Після оформлення підготовка добровольців відбуватиметься на полігоні, який розгорнула польська сторона".

РЕКЛАМА:

Деталі: За словами Гаврилюка, Україна забезпечила форму та тилове забезпечення, а польські партнери – озброєння і техніку.

Процес рекрутингу відбувається через подання заявок на офіційному сайті Українського легіону або через консульства та посольства.

МОУ зазначає, що за перші дні відкриття центру рекрутингу в Любліні надійшло 138 заявок на співбесіду через сайт і ще 58 – через консульські установи. Після їх опрацювання персонал рекрутингового центру зв’язується з кандидатами для проведення попередньої бесіди, уточнення даних та визначення посад.

Кандидатів, які мають українські паспорти, запрошують до рекрутингового центру на співбесіду з командиром, під час якої визначається посада, перевіряються документи і видається направлення на медичний огляд.

Якщо медкомісія пройшла успішно, доброволець отримує дату підписання контракту, зазвичай через два тижні після завершення усіх перевірок.

"Після підписання контракту добровольці вирушають на полігон для проходження навчання, яке триватиме 35 днів. В подальшому військовослужбовці можуть бути направлені на підвищення навичок на одну з європейських баз НАТО ще на кілька місяців", — додав Гаврилюк.

Передісторія:

  • Безпекова угода України і Польщі містить домовленість про створення Українського легіону – підрозділу, у якому зможуть пройти вишкіл на території Польщі громадяни України у Європі, щоб стати до лав Сил оборони України.
  • 2 жвтня голова польського Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що кількість українців, які зголосились до Українського легіону у Польщі, виявилась вкрай малою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: