Рютте обговорив с президентом Південної Кореї можливе перекидання військових КНДР до Росії

Понеділок, 21 жовтня 2024, 12:58
Рютте обговорив с президентом Південної Кореї можливе перекидання військових КНДР до Росії
Марк Рютте, фото: Getty Images

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте обговорив із президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем повідомлення про можливу відправку військових КНДР для участі у війні проти України.

Джерело: Рютте у соцмережі X, передає "Європейська правда"

Пряма мова Рютте: "Відправка військ Північної Кореї воювати пліч-о-пліч з Росією в Україні означатиме значну ескалацію".

Реклама:

Деталі: Під час спілкування сторони також обговорили партнерство Сеула та НАТО, оборонно-промислову співпрацю та взаємопов'язану безпеку в Євроатлантичному і Індо-Тихоокеанському регіонах.

Нагадаємо:

  • Перед цим Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало посла Росії в Сеулі Георгія Зінов'єва на знак протесту проти відправки північнокорейських військ у країну для розгортання в Україні.
  • Прессекретар правителя Росії Дмитро Пєсков прокоментував повідомлення щодо перекидання військових з Північної Кореї до Росії для розгортання в Україні, він не заперечив цю інформацію, але назвав її "суперечливою".

Передісторія:

РЕКЛАМА:
  • В Міністерстві оборони Південної Кореї 8 жовтня заявили, що Північна Корея, ймовірно, направить якусь частину своїх регулярних збройних сил в Україну на підтримку Росії.
  • 13 жовтня Зеленський заявив, що Північна Корея постачає Росії не лише зброю, але й особовий склад до військових сил, і закликав партнерів посилити підтримку України. 14 жовтня Зеленський заявив про фактичне включення у війну Північної Кореї. 17 жовтня президент уточнив, що Росія має намір залучити близько 10 тисяч солдатів з Північної Кореї до війни проти України.
  • 18 жовтня керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов підтвердив, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців наразі проходять підготовку на сході Росії. Вони будуть готові до участі в бойових діях проти України вже з 1 листопада.
  • Національна розвідувальна служба Південної Кореї повідомила, що Північна Корея уже відправила 1500 спецпризначенців на війну в Україні, щоб допомогти Росії. Вони уже прибули на територію РФ.
  • Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у суботу, що не може підтвердити повідомлення про те, що Північна Корея відправила війська до Росії для участі у війні проти України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: