Зеленський подякував Франції за підтримку Плану перемоги, закликав працювати з партнерами

Катерина Тищенко — Субота, 19 жовтня 2024, 20:39

Президент Володимир Зеленський подякував Франції за підтримку Плану перемоги та закликав працювати з іншими партнерами для спільного бачення щодо завершення війни.

Джерело: вечірнє звернення президента

Деталі: Президент повідомив, що в суботу зустрівся з міністром закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро й назвав цю зустріч "саме такою, як потрібно".

Пряма мова: "Я вдячний Франції, президенту Макрону, всьому суспільству Франції за підтримку України, нашого захисту. Ми провели дуже хороші змістовні перемовини в Парижі під час мого візиту. Ми плідно співпрацюємо і заради оборони, і в політиці, і заради нашої більшої стійкості України та всієї нашої Європи.

Я вдячний Франції за підтримку Плану перемоги, пунктів, які дійсно можуть наблизити реальну дипломатію та справедливий мир. І будемо вдячні Франції за роботу з іншими нашими партнерами, щоб було це спільне бачення – бачення того, що тільки чесне завершення війни реально може гарантувати надійний мир".

Що передувало: Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро заявив, що підтримує План перемоги, запропонований президентом Володимиром Зеленським, і прагне згуртувати навколо нього якомога більшу кількість країн.

Він також заявив, що Франція відкрита до ідеї запрошення України в НАТО.