Путін заявив, що РФ "не допустить створення Україною ядерної зброї"

П'ятниця, 18 жовтня 2024, 17:32
Путін заявив, що РФ не допустить створення Україною ядерної зброї
Путін. фото з сайту "РИА Новости"

Російський правитель Володимир Путін назвав провокацією міркування про можливе створення Україною ядерної зброї і заявив, що будь-який крок у цьому напрямку "потягне за собою відповідну реакцію".

Джерело: Путін під час зустрічі з представниками ЗМІ країн-членів БРІКС, цитує "Интерфакс" і пропагандистське видання РФ "РИА Новости"

Пряма мова Путіна: "Це чергова провокація. Створити ядерну зброю в сучасному світі нескладно. Я не знаю, чи здатна зараз це зробити Україна, це не так просто для України сьогоднішнього дня. Але, загалом, тут великих складнощів немає".

Реклама:

Деталі: Лідер Кремля заявив, що це, мовляв, небезпечна провокація. За словами Путіна, "така загроза буде адекватно сприйнята, Росія цього не допустить за жодних обставин".

Пряма мова: "Будь-який крок у цьому напрямку зустрічатиме відповідну реакцію".

Передісторія:

РЕКЛАМА:
  • Президент Володимир Зеленський розповів, що у спілкуванні з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом обговорив потребу вступу України до НАТО, згадавши при цьому відмову Києва від ядерної зброї.
  • Німецьке видання Bild з посиланням на неназваного українського чиновника написало, що в України є матеріал і знання щодо створення ядерної зброї: "Матеріал у нас є, у нас є знання. Якщо буде вказівка, нам знадобиться лише кілька тижнів для створення першої бомби".
  • Згодом Зеленський заперечив, що Україна готується створити ядерну зброю.
  • У Міністерстві закордонних справ України також спростували інсинуації неназваних джерел у виданні Bild про плани розробки Україною зброї масового знищення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: