Отруєння Ющенка 20-річної давнини: Досудове розслідування досі триває 

Ангеліна Страшкулич — Четвер, 10 жовтня 2024, 12:48

Досудове розслідування у справі про отруєння на той момент кандидата у президенти України Віктора Ющенка під час передвиборчої кампанії у вересні 2004 року досі триває.

Джерело: відповідь Офісу генерального прокурора на запит "Української правди"

Дослівно: "На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває". 

Деталі: Наразі досудовим розслідуванням встановлено, що під час проведення передвиборчої кампанії 6 вересня 2004 року народний депутат кандидат у президенти України Ющенко відчув значне погіршення здоров’я. В подальшому йому було діагностовано отруєння токсичною речовиною – діоксином.

Колишній керівник виборчого штабу Ющенка Олександр Зінченко заявляв, що Генеральна прокуратура України 21 вересня 2004 року порушила кримінальну справу за статтею 112 Кримінального кодексу (замах на життя державного або громадського діяча).

Водночас у відповіді ОГП на запит УП зазначається, що прокурорами здійснюється нагляд за дотриманням законів під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні від 21 листопада 2012 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 112 ККУ.

Відповідь ОГП на запит УП

Читайте також: "Кровна історія отруєння Віктора Ющенка"

Передісторія:

  • Віктора Ющенка, який на той момент був кандидатом у президенти України, отруїли хімічними речовинами під час виборів у вересні 2004 року. Була порушена справа за статтею 112 ККУ (посягання на життя державного чи громадського діяча).