Глави МЗС Польщі та Британії зустрілись у Варшаві, говорили про Україну

Понеділок, 9 вересня 2024, 21:39
Глави МЗС Польщі та Британії зустрілись у Варшаві, говорили про Україну
Фото - МЗС Польщі

Очільник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зустрівся зі своїм колегою із Великої Британії Девідом Ламмі у Варшаві: вони обговорили, зокрема, і питання подальшої підтримки України.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на МЗС Польщі

Деталі: Як зазначили у заяві, міністри обговорили найважливіші питання двосторонньої співпраці, зокрема подальшу підтримку України, ситуацію на Близькому Сході, трансатлантичне співробітництво та політику щодо Китаю.

Реклама:

Зазначається, що Сікорський порушив питання статусу польської мови у британській системі освіти.

Окрім цього, він також звернув увагу на вимоги польських експортерів у контексті труднощів у двосторонній торгівлі після Brexit.

Міністри також запланували подальші зустрічі та заходи на багатьох рівнях.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада проголосувала за призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ замість Дмитра Кулеби.

Нещодавно стало відомо, що Велика Британія поставить 650 легких багатоцільових ракет (LMM) в рамках контракту вартістю 162 мільйони фунтів стерлінгів для посилення протиповітряної оборони України.

А голова польської Ради співпраці з Україною Павел Коваль заявив, що польська сторона в найближчі дні розробить план підтримки Львова у відповідь на останній російський ракетний обстріл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: