Угорщина каже, що вирішила проблему поставок роснафти після санкцій проти "Лукойлу"

Понеділок, 9 вересня 2024, 21:20
Угорщина каже, що вирішила проблему поставок роснафти після санкцій проти Лукойлу
Фото - Getty Images

Угорська енергетична компанія Mol Nyrt. оголосила про укладення угоди, яка забезпечить продовження постачання російської нафти трубопроводом, що проходить через територію України.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg

Деталі: Журналісти розповіли, що за угодою, Mol, яка контролює нафтопереробні заводи в Угорщині та Словаччині, бере на себе постачання нафти на кордоні Білорусі та України з 9 вересня.

Реклама:

Виконавчий віце-президент Mol з переробки Габріель Сабо заявив, що "нова домовленість забезпечує стійке рішення для транспортування сирої нафти трубопроводом "Дружба".

Водночас у Mol не уточнили, яка компанія або компанії здійснюватимуть постачання, а "Лукойл" не відповів на запит журналістів щодо постачання нафти.

Варто зауважити, що раніше за доставку сирої нафти в пункти в Угорщині та Словаччині поблизу кордону з Україною відповідала російська сторона.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, в середині липня місяця Словаччина та Угорщина заявили про зупинку Україною транзиту нафти компанії "Лукойл". Причиною стали санкції, запроваджені Києвом проти цієї російської компанії.

Хоча Будапешт стверджував, що рішення України порушує Угоду про асоціацію, з цим не погодились у ЄС.

Європейська комісія після вивчення ситуації з припиненням транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну констатувала, що підстав непокоїтись через енергетичну безпеку Словаччини та Угорщини немає.

2 вересня повідомляли, що санкції України стосовно російської компанії "Лукойл", за оцінкою Європейської комісії, не загрожують енергетичним потокам до Угорщини.

Читайте також: Без "Дружби" з сусідами: чому рішення України про Lukoil є проблемою, але не стане катастрофою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: