Росіяни найактивніше атакували на Покровському, Курахівському і Торецькому напрямках – Генштаб

Понеділок, 9 вересня 2024, 08:18
Росіяни найактивніше атакували на Покровському, Курахівському і Торецькому напрямках – Генштаб
Фото з Facebook Генштабу ЗСУ

Російські окупанти минулої доби атакували по всій лінії фронту, але найбільше ворожих штурмів було на трьох напрямках, загалом за добу відбулося 164 бойових зіткнення.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 9 вересня у Facebook

Дослівно Генштаб: "За уточненою інформацією, за вчора (8 вересня – ред.) противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 73 авіаційних удари (задіяв, зокрема, 94 КАБ), здійснив 4 770 обстрілів, понад 190 з них – із реактивних систем залпового вогню.

Реклама:

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Петропавлівка та Глушківка Харківської області; Дружба, Водяне, Новодонецьке та Олександропіль Донецької області; Кам’янське, Лобкове Запорізької області та Одрадокам’янка на Херсонщині".

Деталі: На Харківському напрямку росіяни продовжували штурмові дії. Тут відбулося 5 бойових зіткнень в районі Вовчанська, Тихого та Стариці.

На Куп’янському напрямку було 15 боєзіткнень. Сили оборони відбивали штурмові дії окупантів біля Синьківки, Степової Новоселівки, Лозової, Стельмахівки, М’ясожарівки та в напрямку Глушківки.

ВІДЕО ДНЯ

На Лиманському напрямку українські війська відбили 12 штурмів окупантів в районах населених пунктів Невське, Новосадове, Торське, Діброва та Чернещина.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 10 атак біля Спірного, Білогорівки, Григорівки та Верхньокам’янського. Біля останнього росіяни провели 4 атаки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 10 спроб загарбників прорвати оборону в районах Андріївки, Майського, Часового Яру, Білої Гори, Предтечиного та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку окупанти за підтримки авіації здійснили 24 атаки. Зусилля зосереджували у районах населених пунктів Північне, Залізне та Нью-Йорк, Торецьк і Неліпівка. Окрім того, штурмували поблизу Дружби.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 39 атак. Основні зусилля росіяни зосереджували у районах Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селидового, Маринівки та Михайлівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Долинівки, Українська, Георгіївки та Костянтинівки. Загалом загарбники 30 разів намагалися прорвати оборону українських військ на цьому напрямку.

На Времівському напрямку окупанти здійснили 4 атаки у напрямку Водяного, але успіху не мали.

На Оріхівському напрямку відбулося 2 безуспішних для ворога бойових зіткнення неподалік Малої Токмачки та Роботиного.

"На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Оперативна обстановка без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, активізував діяльність авіації – з території РФ здійснював удари по районах Ямполя, Берези, Бачівська, Княжичів, Кіндратівки, Первомайського, Олиного, Сум, Миколаївки, Семенівки, Карповичів, Углів та низки інших прикордонних населених пунктів", – повідомили у Генштабі.

Також зазначається, що за минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ, уразили 2 артилерійські системи та 1 засіб ППО російських загарбників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: